Online succes
/ / / / /

PIM verandert jouw bedrijf – Meer online succes!

Wanneer jij de zaken rondom productinformatie intern op orde hebt, kan jij meer online succes boeken!
Je weet namelijk dat alles klopt, en dat alle processen betrouwbaar doorlopen. Productinformatie is up-to-date, nieuwe artikelen hebben weinig tijd nodig om online te verschijnen en alles wordt automatisch naar de juiste kanalen doorgestuurd.

En dat kan je allemaal tijdsbesparend uitvoeren met een PIM systeem. Ideaal!

Het geheim van online succes
Online succes heeft meerdere facetten. Zo moet je bijvoorbeeld goed inspelen op de Customer Journey, ofwel de klantenreis. Ook moet jouw website voorzien zijn van goede SEO (Search Engine Optimalisation) zodat jouw bedrijf bovenaan komt te staan in Google. Een Product Informatie Management systeem kan bij allebei de zaken helpen.

Customer journey
Aan de customer journey hebben wij al meerdere blogs besteedt. Dit komt omdat het een ideaal hulpmiddel is om jouw klanten optimaal te bereiken. Als jij goed inspeelt op de customer journey, dan begeleid jij jouw klant van het moment dat ze jouw bedrijf ontdekken, tot aan de aankoop. Dit zorgt ervoor dat jouw klanten in alles zijn voorzien. Alle informatie die ze ook maar benodigd kunnen zijn weten ze makkelijk te vinden.

Een PIM systeem helpt hier o.a. bij door jou inzicht te geven in de compleetheid van jouw productinformatie. Je stelt eenmalig eisen in waaraan jouw productinformatie moet voldoen, en daarna kan je het eenvoudig doorvoeren. Hierdoor verspil je geen tijd aan producten die al goed zijn, terwijl je bestaande producten beter maakt. Zo ga je effectief te werk.

Wil je meer weten over de customer journey? Lees dan onze Customer Journey blogs over informatiebehoeftes, de klantenreis, de keuzes en de hulp van een PIM.

Verbeteringen in je SEO
Een goede SEO voor elkaar krijgen is een heel proces op zichzelf. Je moet goed inspelen op jouw markt en hier de juiste zoekwoorden voor vinden. Daarna moet je jouw website voor deze zoekwoorden optimaliseren. Een deel van deze optimalisatie zit ook in de productinformatie die jij op de website biedt.

Google wil liever unieke productinformatie zien dan een simpele kopie van de informatie van jouw leverancier of concurrenten. Zorg er daarom voor dat jij jouw productinformatie goed verrijkt. Een PIM systeem maakt dit proces makkelijk en efficiënt. En, zoals hierboven benoemd, geeft het inzicht in de compleetheid van jouw productinformatie.


Moet je nu al jouw producten unieke omschrijvingen geven? Nee, zeker niet. Als dit teveel tijd kost kan je ervoor kiezen om alleen te focussen op jouw belangrijkste producten. Analyseer welke producten de meeste omzet opleveren, en zet hier extra op in met unieke omschrijvingen en extra informatie.

Andere voordelen
Naast de hierboven uitgelichte voordelen kan een PIM systeem nog veel meer bijdragen aan jouw online succes. Denk hierbij ook aan minder retouren, betere filters en merkloyaliteit. Hierbij kan je ook inspelen op PXM, oftewel Product Experience Management, waarbij je extra focus legt op de beleving van de klant. Hier vind je meer over in onze blog: Wat levert PXM je op?.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van PIM, en hoe het jouw bedrijf kan helpen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, we voorzien je graag van advies!

Andere berichten