Groeimogelijkheden
/ /

PIM verandert jouw bedrijf – Groeimogelijkheden

Wanneer jij wil groeien met jouw bedrijf, moet je er eerst voor zorgen dat jouw huidige zaken op orde zijn. Anders bouw je verder op een slecht fundament. En hoe meer je daarop verder bouwt, hoe moeilijker je het fundament kunt aanpassen in de toekomst.

Veel detailhandels of groothandels komen dit tegen wanneer ze willen groeien. Laat dit zijn qua assortiment, personeel of een uitbreiding naar andere landen. Op een gegeven moment moet jouw fundament op de schop om het allemaal aan te kunnen.

Wat dan een goed nieuw fundament kan bieden? PIM natuurlijk!

Een PIM fundament

Wanneer Excel of ERP niet meer voldoen voor al jouw productinformatie, dan is PIM uitermate geschikt. Een PIM systeem zorgt voor één centrale opslagplaats voor al jouw commerciële productinformatie. Zo raak jij de gegevens niet meer kwijt, en kan je ze op één locatie verzamelen, verrijken en versturen.

Het voordeel van een PIM is dat het mee kan groeien met jouw bedrijf. Bij een PIM implementatie van Calago beginnen wij met een Fase 0, waarin wij vaststellen wat jouw bedrijf nodig is in de huidige en toekomstige situatie. Zo kan je er meteen mee aan de slag, en houdt het je ook niet tegen wanneer je verder wil groeien.

Een PIM is een ideale basis die overzicht geeft en zorgt voor meer werkplezier en doorlopende processen. Het levert een uitstekend fundament voor groeiende bedrijven met veel producten.

Wisselen en uitbreiden

Wil jij een van jouw platformen wisselen, of wil jij uitbreiden naar een ander land? Ook dan is een PIM systeem een ideale hulp.

Als jij al jouw productinformatie onderhoudt in jouw webshop, dan krijg je een probleem als je naar een andere webshop oplossing wil overstappen. Alles moet dan handmatig overgezet worden, en dit kost bakken met tijd. Met een PIM heb je alle informatie al opgeslagen binnen jouw bedrijf, vanuit waar je het gemakkelijk naar een andere webshop toepassing kan doorsturen. Ideaal!

Ook als jij naar andere landen wil uitbreiden heb jij baat bij een PIM. Het PIM systeem laat jou namelijk apart talen onderhouden en geeft meerdere bulk en automatiseringsopties om dit zo tijdbesparend mogelijk te maken.

Conclusie

Kortom. Wil jij als groothandel of detailhandel verder groeien, maar houden de huidige systemen en software je tegen? Overweeg dan de implementatie van een gloednieuw PIM systeem!

Wil je advies over PIM systemen, en wil je weten of het wel voor jouw bedrijf geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag met vrijblijvend advies.

Andere berichten