Onze aanpak

Onze bewezen PIM Implementatie Methodiek (PIM²)

Stap voor stap

De beste productinformatie voor jouw organisatie!

Onze methodiek (PIM²) en onze experts zijn de belangrijkste schakels naar een gegarandeerd PIM succes!

Wij kunnen dit garanderen door goed en gedegen onderzoek te doen naar wat jouw organisatie nu en in de toekomst nodig heeft. Om dit goed te onderzoeken en te onderbouwen hebben onze experts een specifieke methodiek ontwikkelt.

Stap 1 (fase 0)

Fase 0

Wij beginnen altijd met een Fase 0. In deze fase doen wij een onafhankelijk onderzoek over wat de beste keuze is voor jouw organisatie. Je ontvangt aan het einde van deze fase van ons een Solution Design Document. In dit document vind je alle benodigde info over de volgende fases, de mogelijke complexiteit, de kosten en wat er nodig is van de partijen die betrokken zijn bij het project.

stap 2 (fase 1)

Implementatie

Fase 1 is onze implementatiefase. Wij werken scrum/agile en maken gebruik van een centraal platform voor communicatie. ‘The devil is in the details.’ Korte feedbackrondes en de betrokkenheid van jouw team zijn daarom erg belangrijk. Goede communicatie over de specificaties en de voortgang is de basis voor ons gezamenlijk succes. Het voorkomt onduidelijkheid die verderop in het traject grote impact heeft.

stap 3 (FASE 2)

Acceptatie & overdracht

Na de afronding van Fase 1 vindt de oplevering naar jouw team plaats. Het is belangrijk om het project ‘af te hechten’. Er wordt met jouw team vastgesteld of doelen zijn bereikt, je zelfstandig kan werken met de oplossing, de support is ingericht, het proces werkt en de documentatie compleet is.

Stap 4 (FASE 3)

Support & continue verbetering

De laatste fase is een fase zonder einddatum. Wij blijven jouw team ondersteunen en helpen met verbeteringen. De software wordt doorontwikkeld en regelmatig worden er nieuwe features gereleased. Dit vraagt om updates en aanpassingen. Door continue met de jouw team in contact te blijven, samen te kijken hoe processen lopen en proactief te onderzoeken of er nieuwe mogelijkheden zijn, ontstaat een proces van continue verbetering. Samen werken we aan een levenslang PIM succes!

Plan het vandaag nog in

Vrijblijvend gesprek met Alexander