Meer uit je Akeneo: efficiënte integraties

Een goed ingerichte Akeneo PIM kan veel waarde opleveren voor jouw bedrijf. Denk daarbij niet alleen aan lagere kosten, maar vooral aan hogere omzet en betere marges. Dit realiseer je door goede, volledige en actuele product informatie in bijvoorbeeld je webshop.

Het goed integreren van je Akeneo met de rest van jouw applicaties en je leverancier kan er voor zorgen dat jij je kunt focussen op de inhoud van de commerciële teksten, het aanleggen van productrelaties voor bijvoorbeeld cross-selling of het realiseren van mooie, aansprekende foto’s.

Als de integraties niet goed zijn geregeld, zien we dat veel bedrijven veel tijd besteden aan het ‘gehannes’ met bestanden of de data in de bestanden. Die bestanden moeten van systeem A naar systeem B, óf komen van leveranciers (om te verwerken in PIM) of moeten naar klanten gestuurd worden.

De belangrijkste integraties zijn meestal die met het ERP, de webshop, met leveranciers of datapools en natuurlijk klanten. Door gebruik te maken van de mogelijkheden die Akeneo je biedt, of door complementaire tools zoals Horizon van Calago, kunnen integraties goed ingericht worden. Het is wel van belang dat de kennis hierover in jouw organisatie of bij je partner aanwezig is.

Eén keer geregeld levert het je geheid meer werkplezier en omzet op!

Kom meer te weten!

Er zijn zeker meer punten die we in onze dagelijkse praktijk tegen komen. Vraag jij je af of je meer uit je Akeneo kan halen? Laten we dan een afspraak maken om daar samen naar te kijken.

Andere berichten