Verbeteren met PIM: Onboarding

Met een goed ingericht PIM systeem heb je vele mogelijkheden om de efficiëntie van jouw bedrijf te verbeteren. Om dit voor elkaar te krijgen moet je wel een keuze hebben gemaakt tussen de verschillende PIM systemen en hun functionaliteiten. Wanneer je werkt met leveranciers dan is het interessant om te kijken naar een Onboarding mogelijkheid.

De goede data voor de goede gebruiker

Niet alleen productdata is belangrijk bij een PIM implementatie. Je moet ook kijken naar de mensen die de taken uitvoeren, en degenen die informatie invoeren. Zo kan je in een PIM systeem medewerkers en leveranciers in verschillende groepen zetten. Daarna kan je voor elke groep een aparte User Interface instellen. Zo ziet elke gebruiker alleen wat hij moet zien voor het uitvoeren van zijn functie, en kan hij niet bij data die niet voor hem bestemd is.

Op deze manier hou jij je data veilig en overzichtelijk.

Onboarding

Hierboven noemden we het al, onboarding. Dit houdt in dat je data en informatie uit verschillende systemen naar jouw PIM systeem haalt. Dit kan zich uiten in een apart portaal wat jij maakt voor jouw leveranciers. Dit portaal heeft dan een koppeling met jouw PIM systeem, waardoor de leverancier makkelijk productinformatie (van de geleverde producten) door kan geven aan jouw bedrijf.

Op deze manier hoef je niet op zoek naar de informatie, en je hoeft het niet apart in te voeren. Eenmaal goed ingesteld handelt het PIM systeem het allemaal automatisch af. Dit scheelt jou weer tijd en moeite.

Akeneo

Een PIM systeem wat een goed voorbeeld hiervan heeft is Akeneo. Deze functionaliteit heet ook specifiek “Akeneo Onboarder” en is een aanvulling op de gebruikelijke Akeneo PIM. Vooral voor distributeurs en retailers is dit ideaal om te gebruiken. Productinformatie wordt door leveranciers aangeleverd in een cloud-omgeving, en wordt daarna automatisch verzameld en ingevoerd in jouw PIM systeem.

Dit alles gebeurd zonder dat jij jouw leveranciers toegang geeft tot jouw gehele PIM systeem. Jouw data blijft veilig, terwijl jij jezelf handen vol werk bespaard. Een goede onboarder kan dus een hoop meer efficiëntie leveren voor jouw bedrijf. Ben jij benieuwd of dit voor jou ook een optie is? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek, wij helpen graag!

Andere berichten