Bewust steken laten vallen

Verbeteren met PIM: Bewust steken laten vallen

Wanneer alles in een bedrijf soepel en effectief verloopt is iedereen tevreden. Er is meer ruimte in het bedrijf om te groeien en er kan beter ingeschat worden hoeveel tijd er aan taken wordt besteed.

Maar om dit niveau van efficiëntie te bereiken, of om er ook maar in de buurt van te komen, zal je steken moeten laten vallen.

Vat dit niet verkeerd op, je moet wel de juiste zaken laten vallen. Van wat wij hebben gezien is het bij veel bedrijven een groot probleem dat iedereen alles wil doen. Dit is gedoemd te mislukken, en neemt veel te veel tijd in beslag. Zoek in plaats daarvan uit wat echt belangrijk is, wat bijdraagt aan jouw bedrijfsdoelen. Heb je deze punten gevonden? Beperkt dan de taken die hier niks mee van doen hebben.

Efficiënt bezig zijn betekend niet dat je alles moet doen, maar dat je het juiste moet doen. Een PIM systeem kan je bakken werk schelen, maar die “vrije tijd” die je daardoor overhoud wil je wel op een nuttige manier invullen. Daarnaast moet je sowieso niet alles in het nieuwe PIM systeem willen gooien. Kijk kritisch naar wat echt benodigd is en verschoon jouw data en processen. Anders is het zoals wij noemen: “Trash in, trash out”. Je houdt dan nutteloze bestanden in leven, en verliest daardoor overzicht en tijd.

Om deze reden is Calago erg kritisch bij de Fase 0 van de PIM implementatie. Samen met jouw bedrijf kijken wij naar wat er wel en niet in het PIM systeem moet komen. Zo stellen wij het niet alleen af op jouw huidige situatie, maar zorgen wij ook dat het mee kan groeien met jouw bedrijf.

Het is belangrijk dat de tool, het PIM systeem, werkt voor jou. Wanneer jij moet werken om te voldoen aan de eisen van de tool, dan beperkt dat groei en creativiteit. Dit voorkomen wij met een goed onderzoek.

Ben jij benieuwd naar wat een PIM systeem allemaal voor jouw bedrijf kan betekenen? Wil jij weten wat voor processen jij kan versimpelen, behouden of juist laten vallen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, wij helpen je graag!

Andere berichten