PIM als basis voor groei
/ / / /

PIM als basis voor groei

Wanneer jij een huis gaat bouwen, dan doe je dit niet op een zachte ondergrond. Nee, eerst bouw je een goed stevig fundament, wat alles kan dragen wat jij erop wil bouwen. Deze aanpak bespaart je werk in de toekomst, en zorgt voor een kwalitatief beter en betrouwbaar resultaat. En dit is precies wat een PIM systeem is voor de productinformatie management in jouw bedrijf. Het is de basis voor groei.

Waarom een PIM als fundament?

Stel; je hebt geen problemen met productinformatie op dit moment. Je slaat de informatie op in Excel en je ERP, en dit bevalt prima. Iedereen weet hoe het werkt. En hoewel er soms communicatieproblemen ontstaan, is het nog geen ramp. Je hebt niet het idee dat het proces traag verloopt.

Overgaan naar een PIM systeem klinkt daarom in eerste instantie onnodig. Alles loopt toch prima? Het lijkt geldverspilling om op dit punt te investeren in een nieuw systeem. Maar wanneer jouw bedrijf groeit loop je tegen problemen aan. Alle afbeeldingen van de producten moeten apart opgeslagen worden, en aanpassingen duren eeuwig om door te voeren. Daarnaast kan je ook niet doorstromen naar een andere markt, omdat nieuwe talen toevoegen onmogelijk veel werk is. Alle collega’s rondom content besteden uren aan het aanpassen en doorsturen van de informatie, en hebben steeds minder plezier in hun werk. En dan merk je pas dat er iets goed mis is.

Met een PIM systeem als fundament voorkom je deze problemen. Afbeeldingen kunnen bij de andere productinformatie opgeslagen worden en aanpassingen kunnen in bulk gemaakt worden. Daarnaast kan er ook nog een deel van het werk worden geautomatiseerd. Talen kunnen ook makkelijk toegevoegd worden, en je kan zelfs zonder problemen overstappen naar een nieuw E-commerce systeem (indien gewenst). Al deze toevoegingen maken het proces zoveel makkelijker en sneller, dat het personeel meer werkplezier zal ervaren. De herhalende taakjes vallen weg, en ze kunnen weer met “echt werk” aan de slag.

Wat is het voordeel van een PIM implementatie door Calago?

Er zijn verschillende PIM systemen beschikbaar, en deze kunnen op verschillende manieren geïmplementeerd worden. Calago is een onafhankelijke partij met meerdere kwalitatieve PIM partners. Door uitgebreide gesprekken en eventueel verschillende demo’s maken wij samen met jou een doordachte PIM keuze. Daarnaast voeren wij een uitvoerig onderzoek uit bij jouw bedrijf, dat is onze fase 0. Hier brengen wij alle processen rondom productinformatie in kaart, en geven wij aan wat verbetert kan worden en hoe dit eruit gaat zien in een gloednieuw PIM systeem.

Met al dit onderzoek kunnen wij een PIM systeem bij jou implementeren wat geschikt is voor nu, en voor jouw toekomst. Ideaal dus om mee door te groeien!

Wil je meer weten over groeien met een PIM systeem? Lees dan ook onze andere blog over dit onderwerp. Of neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, we helpen je graag!

Andere berichten