Bespaar geld met PIM
/

Bespaar geld met PIM!

Zit PIM nog niet in de toekomstplannen van jouw bedrijf? Dan lichten wij je hier nog een keer extra in over de voordelen. Zo bespaar je met een PIM veel geld, doordat je meer kan doen met dezelfde hoeveelheid personeel. Dit is ook nog eens een oplossing voor de krappe arbeidsmarkt, en het levert ook meer werkplezier op. Ideaal!

Meer doen met hetzelfde personeel

Tegenwoordig is het steeds normaler voor mensen om te wisselen van baan als hun elders iets beters aan wordt geboden. Een manier waarop je dit kan voorkomen is door jouw personeel tevreden te houden. Dit kan met een goed salaris, goede voorwaarden, een goede werksfeer en door plezierig werk. Vooral voor deze twee laatste punten is een PIM ideaal.

Werkplezier vermindert wanneer medewerkers constant dezelfde simpele taken uit moeten voeren. Hier valt vaak het invoeren, verrijken en versturen van productinformatie ook onder. Vooral als je het moet kopiëren en plakken naar verschillende producten, talen of kanalen.

Een PIM kan een gedeelte van deze taken voor jou automatiseren, en maakt het stuk wat overblijft makkelijker! Zo kan je bijvoorbeeld productinformatie automatisch naar verschillende kanalen sturen, en kan je aanpassingen in bulk uitvoeren. Door de vermindering van herhalende taakjes verhoogt het werkplezier, en hebben jouw medewerkers meer tijd voor andere taken. Zo kan je meer doen, met hetzelfde personeel!

Geldbesparing

Bovenstaande houdt ook in dat een PIM systeem jou extra vacatures kan besparen. Ook dit bespaart jouw bedrijf geld en moeite. En naast de voordelen voor personeel en tijdsbesparing helpt een PIM ook op andere manieren met een vermindering van kosten van jouw bedrijf.

Een PIM helpt met kwalitatieve en complete data, wat jouw conversieratio’s kan verhogen met wel 10%. Dit komt doordat jij door deze kwalitatieve data beter gevonden wordt  in Google, wat zowel de conversieratio als de gemiddelde bestelwaarde verhoogd. Daarnaast helpt een PIM ook met de vermindering van retouren. Met een gemiddelde kostprijs van €25 per retour scheelt een 10% verlaging van retouren al enorm in de kosten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen aan een PIM systeem! Ben jij al overtuigd? Of heb je verdere vragen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, dan kunnen we samen over het onderwerp sparren. We helpen je graag!

Andere berichten