11x sneller met PIM
/ / / /

11x Sneller met PIM

Wil je naast een goed overzicht ook betere processen en sneller werken? Ook dan is een PIM systeem ideaal voor jouw bedrijf. Een PIM helpt jouw bedrijf namelijk op verscheidene manieren met versnellen. Om jou een duidelijk voorbeeld hiervan te geven hebben wij hieronder 11 snelheidsvoordelen van PIM systeem op een rij gezet.

1. Time-to-Market

Een PIM verminderd de tijd die het kost om een nieuw product te lanceren met gemiddeld 20%.  Dit komt door de nieuwe, snelle en efficiëntie manier van het importeren, verrijken en exporteren van informatie via een PIM systeem.

2. Efficiëntie en Werktevredenheid

PIM maakt het beheer van productgegevens efficiënter, wat leidt tot een soepeler werkproces en verhoogde werktevredenheid bij medewerkers. Dit leidt tot meer productiviteit, ofwel een snellere uitvoering van werkzaamheden

3. Snelle Website Performance

Doordat je met PIM data efficiënter beheerd zit jouw website minder vol. Dit versnelt de laadtijd van jouw productpagina’s, wat de SEO en gebruikservaring van jouw webshop verbeterd.

4. Geoptimaliseerde Navigatie

Met PIM kan jij een duidelijkere en snellere navigatie op de website creëren. Dit is vooral belangrijk bij het check-out proces, waarbij je niet wil dat klanten door twijfel gaan afzien van een koop.

5. Versnelde reactie op Markt en Klant

PIM stelt bedrijven in staat om snel te reageren op marktveranderingen en klantbehoeften. Dit betekent dat je als bedrijf flexibel kunt inspelen op externe factoren, zoals seizoenstrends of klantfeedback, door je productgegevens snel en doeltreffend aan te passen.

6. Snelle Vertalingen voor Wereldwijde Groei

PIM versnelt het vertaalproces van je productinformatie, wat essentieel is voor een vlotte uitbreiding naar internationale markten. Dit stelt je in staat om snel en effectief te reageren op de diverse behoeften van een wereldwijd klantenbestand.

7. Efficiënte Productdistributie

PIM faciliteert de snelle distributie van accurate en consistente productinformatie naar diverse verkoop- en marketingkanalen.

8. Snelle Respons op Klantvragen

Dankzij gecentraliseerde en goed georganiseerde productinformatie kunnen klantenserviceteams sneller en nauwkeuriger reageren op klantvragen.

9. Versnelde Data-integratie

PIM-systemen kunnen efficiënt integreren met andere systemen zoals ERP en CRM, wat leidt tot een snellere en soepelere datastroom binnen de organisatie.

10. Snellere Onboarding van Leveranciers

PIM kan het proces van het toevoegen van nieuwe producten van leveranciers stroomlijnen, waardoor de tijd die nodig is om nieuwe producten in de catalogus op te nemen, wordt verkort.

11. Snellere Besluitvorming door Data-Inzichten

PIM biedt snelle toegang tot gedetailleerde data-analyses, waardoor bedrijven snel geïnformeerde beslissingen kunnen nemen over hun productstrategieën en marketingaanpak.

Wil jij ook meer snelheid in jouw bedrijf, en ben je benieuwd of PIM ook een geschikte oplossing voor jou is? Neem gerust contact met ons op! We voorzien je graag van vrijblijvend advies.

Andere berichten