Haal jij het maximale eruit?
/ /

Heeft jouw PIM gebreken? – Haal je het maximale eruit?

Niet alleen met PIM maar ook met andere systemen val je snel in een patroon. Op het begin zoek naar de verschillende mogelijkheden, maar daarna blijf je snel tevreden met jouw opgezette proces. Door gewenning zie je niet altijd wat beter kan. Daarnaast wil je hier vaak ook niet de tijd voor nemen. Nu loopt het toch al prima? Jouw tijd is dan beter aan andere taken besteed.

Maar wat als er functies bestaan waar je geen weet van hebt, die jou het leven een stuk gemakkelijker kunnen maken? Of wat als de opzet van jouw PIM systeem helemaal niet zo ideaal is als je denkt?

Hoe weet je dat je het maximale uit jouw PIM systeem haalt?

Een goede start
Een goede implementatie is het halve werk, vooral als je het maximale uit het systeem wil halen. Je moet er namelijk vanuit gaan dat de opzet, de kern van het PIM, later niet meer aangepast kan worden zonder het hele systeem om te gooien. Als jij een goede basis hebt met een mooie implementatie dan past jouw PIM systeem naadloos bij de processen van jouw bedrijf. Daarnaast vult het PIM jouw bedrijf niet alleen in de huidige situatie aan, maar groeit een goed geïmplementeerde PIM ook met jouw bedrijf mee. Zo kan jij constant het maximale eruit halen.

Tenminste, als er ook genoeg kennis is overgebracht over het PIM systeem. Wat wij namelijk ook wel eens hebben gezien bij klanten die ontevreden waren met hun vorige implementatie is dat een PIM geïmplementeerd is, maar met beperkte uitleg. Hierdoor worden geïmplementeerde functies wel eens vergeten. Bij een goede implementatie hoort ook een goede training in PIM. Een kennisoverdracht die de PIM eigenaar opzet voor een succesvolle toekomst, waarbij ze het optimaal kunnen blijven gebruiken.

Hoe weet ik of ik mijn PIM optimaal gebruik?
Wil jij controleren of jij optimaal gebruik maakt van jouw PIM? Dan kan jij een ander bedrijf inschakelen om eens een frisse blik op jouw organisatie en het gebruik van het PIM systeem te werpen, of kan je zelf op onderzoek. Bekijk welke informatie je online over PIM kan vinden, en leg jouw eigen systeem hiernaast.

Maakt jij al gebruik van Product Experience Management door de beleving van jouw producten te optimaliseren? En hoeveel automatiseringsmogelijkheden hebben jullie toegepast? Hoe zijn alle productkenmerken ingedeeld, zijn jullie tevreden? Hoe leveren leveranciers hun informatie bij jullie aan?

Als je meer wil lezen over alle mogelijkheden en voordelen van een PIM systeem, dan raden wij hierbij ook onze andere blogs aan. Wij behandelen elke maand een nieuw thema, en elke week een nieuw onderwerp. Wil je liever persoonlijk advies? Dan kan je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, we helpen je graag!

Andere berichten