Pim oplossing
/

Wat is de beste PIM oplossing voor jouw bedrijf?

Productinformatie is de kern van elke detailhandel, groothandel en e-commerce strategie. Daarom is het kiezen van de juiste PIM oplossing cruciaal voor het succes van jouw bedrijf. Maar hoe weet je welke PIM oplossing het beste past bij jouw unieke uitdagingen en doelen?

Het belang de juiste PIM oplossing

Geen twee bedrijven zijn hetzelfde, en dus is geen enkele PIM-oplossing universeel. Om erachter te komen welke PIM bij jouw bedrijf past moet je beginnen met een goed onderzoek. Vergaar een diep inzicht in je eigen bedrijfsprocessen en de doelstellingen die je voor ogen hebt.

 • Stap 1: Analyseer je huidige en toekomstige bedrijfsprocessen
  Start bij de basis: je huidige processen en de richting die je op wilt. Dit omvat een evaluatie van je organisatie, mensen, processen en technologie. Het wordt aangeraden om hier een externe partner bij te halen die een frisse blik op mijn organisatie kan bieden.
 • Stap 2: De waarde van je productinformatie
  Je productinformatie is meer dan alleen data; het is de kern van je e-commerce strategie. Door de waarde ervan te kwantificeren – in zowel tijd als geld – kun je beter begrijpen waar verbeteringen en besparingen mogelijk zijn.
 • Stap 3: Vind een gespecialiseerde partner
  Een PIM-systeem implementeer je niet alleen; je hebt een partner nodig die jouw bedrijfsmodel begrijpt en de technologie kan toepassen op een manier die jouw bedrijf ten goede komt. Een expert die fungeert als sparringpartner en je door het proces leidt.
 • Stap 4: Onderhoud en verbeter je PIM-proces
  Zodra je de basis hebt gelegd, is het belangrijk deze te onderhouden en continu te verbeteren. Dit doe je door de PDCA-cyclus (Plan-Do-Check-Act) te volgen. Wanneer jij jouw PIM links laat liggen en niet verbetert, kom je uiteindelijk ook achter te liggen in de markt.

Conclusie

Het vinden van de juiste PIM-oplossing is als het vinden van een ontbrekend puzzelstuk. Er zijn verschillende beschikbaar, maar niet elke past precies in jouw bedrijf. Om jou hiermee te helpen bieden wij bij Calago een “fase 0” aan. Dit is een persoonlijk traject waarbij wij jouw bedrijf onderzoeken en jou voorzien van glashelder advies. Wat wij belangrijk vinden is dat een PIM oplossing jouw processen verbetert, makkelijk opgepakt kan worden door jouw medewerkers en dat het niet alleen nu, maar ook in de toekomst bij jouw bedrijf past.

Wil je hier meer over weten, en wil je vrijblijvend persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

Andere berichten