Wat is een PIM?

Wanneer jij problemen hebt met het onderhouden van productinformatie en een ERP of Excel niet meer voldoet, dan is een PIM- systeem de ideale oplossing. Maar wat is een PIM precies?

Het antwoord op de vraag wat een PIM is, is snel gegeven. Een PIM-systeem is de centrale plek voor het verzamelen, verrijken en versturen van productinformatie. Elke stap hiervan biedt vele opties, en kan gedeeltelijk geautomatiseerd worden. Denk aan features zoals leveranciersportalen voor het verzamelen van informatie en bulkaanpassingen voor het efficiënt verrijken van data. Daarnaast kan je via een PIM jouw productinformatie ook eenvoudig verspreiden naar online marktplaatsen en jouw webshop.

Al deze functionaliteiten van een PIM-systeem leveren jouw bedrijf vele voordelen op. Zo kost het beheren van productinformatie minder tijd en moeite en dat zorgt weer voor meer werkplezier. Daarnaast leidt de hogere kwaliteit van productinformatie tot een hogere omzet.

Wil je nog meer weten over wat een PIM is? Lees dan onze blogs voor nog meer informatie en tips.

Calago vertelt je wat een PIM is!

Wij zijn een PIM gespecialiseerde projectorganisatie die dé beste productinformatie voor jouw organisatie biedt. Weet jij nog niet of niet zo goed wat een PIM is? Dat maakt niet uit. Wij leggen alles begrijpelijk voor je uit en helpen je elke stap op de weg. Wij implementeren Product Informatie Management (PIM) systemen van kwalitatieve partners en geven jou integer en eerlijk advies over al je PIM-keuzes.

Onze expert status onderhouden wij actief door met regelmaat diverse trainingen en programma’s te volgen met het team. Zo blijven wij up-to-date op het gebied van productinformatie en softwareontwikkelingen. Hierdoor kent ons enthousiaste en gedreven team de PIM-markt als geen ander!

Met ruim 20 jaar ervaring en implementaties in verscheidene branches kunnen wij jou van gespecialiseerd advies voorzien.

Wat zijn de voordelen van een Calago PIM implementatie?

  • Ruim 20 jaar ervaring
  • Expertise PIM
  • Bewezen implementatie techniek
  • Ervaring in verschillende branches
  • Tevreden klanten
  • Levenslang PIM succes

Heb jij vragen over wat een PIM is? Wij helpen jou graag met onpartijdig en professioneel advies. Als PIM experts staan wij altijd voor jou klaar.