Fase 0
/

Zekerheid met een Fase 0


Wanneer je gaat investeren in een PIM systeem, dan wil je wel dat dit gestructureerd en goed loopt. Hierom werkt Calago met een unieke Fase 0 waarin wij vaststellen wat jouw bedrijf nodig heeft, en hoe we dat aan gaan pakken.

Maak jij je zorgen over de kosten? Lees dan onze vorige blog over het aanvragen van digitaliseringsvouchers.

Waarom Fase 0?

Een PIM systeem moet meewerken met jouw huidige situatie, en in de toekomst. Omdat er veel verschillende facetten zijn aan een PIM is het belangrijk om een goed solide plan vast te stellen. Zo kan je voorkomen dat je vast zit aan een fundament wat niet flexibel genoeg is, of wat uiteindelijk niet geheel past bij jouw wensen.

Met een Fase 0 onderzoeken wij alle specifieke wensen van jouw bedrijf. Zo kunnen wij een strak plan opstellen en voorkomen we ongewenste verrassingen tijdens het gebruik en de implementatie.

Hoe verloopt Fase 0?

Als eerst bepalen we wat de doelen van jouw organisatie zijn met het implementeren van een PIM systeem. Daarna stellen wij vast wat jouw huidige, en gewenste situatie is. Een PIM systeem moet namelijk kunnen meegroeien met jouw bedrijf. Aan de hand van de verzamelde informatie maken wij een architectuur plaatje. Hiermee maken wij de positie van het PIM systeem in jouw IT landschap overzichtelijk.

Vervolgens bepalen wij alle activiteiten die uitgevoerd moeten worden voor een succesvolle implementatie. Hierbij maken wij een schatting van de tijd die de verschillende activiteiten gaan kosten. Door het uitgebreide onderzoek kunnen wij hier een concreet beeld van opleveren.


Ook kijken wij naar wat jouw organisatie zelf kan doen, en waar onze ondersteuning nodig is. Met al deze punten bepalen wij het budget voor jouw project. Daarnaast brengen wij ook de risico’s van het project in kaart zodat jij precies weet wat te verwachten, en waarop te letten.

Als laatst leggen wij dit geheel vast in ons projectmanagement systeem. Dit vormt de basis voor de volgende stap, de implementatie.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over Calago, PIM implementatie of Fase 0? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Andere berichten