Wat levert PXM je op
/ / /

Waarom is, en wordt, PXM belangrijk?

Dat PXM steeds meer belangrijk wordt heeft alles te maken met de hoeveelheid online informatie en de steeds verder ontwikkelende marketingtechnieken. Tegenwoordig zijn consumenten gewend dat alle benodigde productinformatie voor hun op een dienblaadje wordt gepresenteerd. Voldoet jouw website daar niet aan? Dan wordt je snel bestempeld als minder betrouwbaar of onprofessioneel. PXM speelt in op deze veranderingen in de markt, en zorgt ervoor dat jouw productinformatie optimaal is.

Zoals we hebben uitgelegd in onze vorige blog zit het verschil van PIM en PXM in de mate van klantgerichtheid. Via PXM kan jij jouw productinformatie verrijken met een betere SEO en doeltreffende teksten, afbeeldingen en video’s. Hierbij zit de positionering van de content op de pagina inbegrepen. Enkele oplossingen bieden ook de mogelijkheid om gebruikersgedrag te analyseren of A-B testen uit te voeren. De testen voer je uit op verschillende vormen van contact voor hetzelfde product. Met de resultaten kan jij de online beleving van de klant optimaliseren. Zo voorkom jij dat klanten voor een concurrent kiezen, en behoud je ze op jouw website.

PXM maakt het ook makkelijker om een beleving rondom je merk te creëren. Je kan klanten direct aanspreken en bieden wat ze nodig hebben, op elk van jouw kanalen. Dit regel je met PXM eenvoudig vanaf een centraal punt.

Ten slotte zien we dat de PXM oplossingen ook het basis PIM werk steeds meer proberen te automatiseren. Hierdoor komt er tijd vrij om te besteden aan het optimaliseren van de Product Experience van jouw klanten. Al met al een ontwikkeling die de komende jaren veel impact gaat krijgen.

Onze partners en PXM

Akeneo kan naast een instapklaar PIM systeem ook PXM bieden. Met Akeneo PXM Studio krijg jij een centraal systeem voor al jouw product informatie voor jouw teams en verkoopkanalen.

Prodexa verbindt haar verschillende modules via PXM en biedt uitgebreide mogelijkheden voor informatie uitwisseling. Hieronder vallen kwaliteitscontroles voor al jouw verkoopkanalen.

Syndgo is een complete en gebruiksvriendelijke PIM/MDM oplossing en technologisch één van de meest geavanceerde, ook als het gaat over PXM. Syndigo beschikt niet alleen over een grote datapool met product informatie, maar ook Artificial Intelligence, om content te scoren op diverse aspecten.

Wil je meer weten over wat PXM jouw bedrijf kan opleveren? En welke partner het meest geschikt is? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We helpen graag.

Andere berichten