/

PIM voor een betere workflow

Een Product Management Systeem kan aan veel meer bijdragen dan alleen productinformatie beheer en opslag. In de komende blogs zetten wij een aantal van deze extra pluspunten voor jou op een rijtje.

Als allereerst behandelen wij de voordelen voor de workflow van jouw bedrijf. Het is belangrijk om te weten hoe het proces van artikelcreatie bij jouw bedrijf verloopt. Hier moet namelijk een duidelijke lijn in te vinden zijn, een rode draad. Anders weet je niet wat er gebeurt bij het verschijnen van een nieuw product.

Voorbeeld: Jouw bedrijf krijgt een nieuw product in het assortiment. Het proces is echter onduidelijk. Het wordt langs meerdere collega’s gestuurd en gaat door vele systemen en handelingen voordat het eindelijk online verschijnt. Ook is niemand er echt van op de hoogte wanneer het proces klaar is of bij wie het ligt. Dit zorgt voor een lange time-to-market, en kan opgelost worden met een duidelijke workflow in de organisatie.

Stappenplan

Maak hierom een duidelijk stappenplan. Als jouw leverancier een nieuw product aanlevert, wat zijn dan de vervolgstappen? Met een goed ingerichte PIM krijg je hier overzicht over, en kan je zelfs een groot deel hiervan automatiseren. Weg tijdsverspilling, en welkom efficiëntie.

Hoe ziet de vorige situatie eruit met een PIM?

Vervolg: Weer komt er een nieuw product in het assortiment. Meteen krijgt de eerste collega hiervan bericht, met de taak om de basisinformatie te verrijken met zaken als naam, kleur, lengte en breedte. Nadat de collega hiermee klaar is geeft ze dit aan in het PIM systeem. Het systeem geeft dan automatisch collega twee een melding om stap 2 uit te voeren, het toevoegen van afbeeldingen…

En zo loopt het proces door alle benodigde stappen. Op deze manier weet je altijd hoever het artikelcreatie proces is, en hoe lang het duurt voordat het product online verschijnt. Via het PIM systeem kan je het artikel zelfs makkelijk naar allemaal verschillende verkoopkanalen sturen.

Samenvatting
Kort gezegd weet je met een PIM wie op welk moment verantwoordelijk is voor het product,, op welk moment er aan wordt gewerkt en in welk stadium het proces zich bevindt.

Een PIM voegt daarom ook veel meer toe dan alleen opslag en export voor alle productinformatie. Het draagt ook bij aan de processen binnen jouw bedrijf, en bespaart kostbare tijd.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een PIM systeem? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Andere berichten