Groei
/ / /

Groei, groei en nog eens groei

Een goed geïmplementeerd PIM systeem geeft je vele mogelijkheden om te groeien met jouw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door jouw aantal producten, verkoopkanalen of talen te vergroten. Natuurlijk is er met een PIM nog veel meer mogelijk dan deze drie genoemde voordelen. Kijk daarvoor naar onze andere blogs.

Groei in je catalogus

Met een PIM systeem wordt het makkelijker om jouw productlijn uit te bereiden. Hier zijn zelfs verschillende mogelijkheden voor. Zo kan je bijvoorbeeld werken met dropshipping-leveranciers, een eigen marktplaats opzetten of anderen machtigen om grotere en betere productlijnen op voorraad te hebben. Hoe je het ook aanpakt, een groei van jouw catalogus wordt een stuk eenvoudiger.

Groei in je verkoopkanalen

Wanneer jij alleen gebruik maakt van een eigen verkoopkanaal dan heb je waarschijnlijk weinig problemen. Het is vooral wanneer jij jouw producten ook verkoopt op bijvoorbeeld een bol.com of een marktplaats dat er problemen ontstaan. Dit kan je namelijk wel handmatig in gaan voeren, maar dit is een erg tijdrovend klusje. Elk kanaal vraagt namelijk weer om specifieke productinformatie.

Met een PIM systeem kan je het versturen van die productinformatie naar de verschillende verkoopkanalen regelen op één centrale locatie. Dit bespaart enorm veel tijd, en maakt uitbreiden  in verkoopkanalen een stuk aantrekkelijker.

Groei in verschillende talen

Een PIM systeem vereenvoudigd het toevoegen van nieuwe talen. Zo lees je bijvoorbeeld in onze nieuwste klantcase van Smartphonehoesjes dat het bedrijf na de PIM implementatie wel naar 3 verschillende landen is uitgebreid. Dit gebeurde in één jaar!

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen aan een PIM systeem. Zo helpt het ook om jouw retouren te verminderen, de workflow in je bedrijf te verbeteren en om de marketing te optimaliseren.

Ben je benieuwd naar alle andere mogelijkheden en voordelen van een PIM? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, wij helpen graag.

Andere berichten