/ /

Betere marketing met uitgebreide productinformatie

Basis productinformatie voldoet simpelweg niet wanneer jij een goede marketing rondom jouw producten wil. Wanneer een klant op jouw webshop, of ander kanaal, komt wil je meteen een goede indruk maken. Voldoet jouw productinformatie niet? Dan is de kans groot dat de klant jou passeert, ook bij toekomstige zoekopdrachten.

De eerste indruk is belangrijk

Er is veel aanbod online. Daarom is het belangrijk om meteen een goede indruk te maken bij nieuwe klanten. Komen ze meteen al productinformatie te kort of staat er iets verkeerd? Dan ben je de meesten al kwijt, deze zoeken dan meteen naar een andere aanbieder. Er zijn namelijk alternatieven genoeg.

Een goede indruk creëer je met een positieve beleving. In de PIM wereld noemen we dit PXM, Product Experience Management. Stap 1 tot 10 van jouw productinformatie moet kloppen, het hele plaatje moet positief zijn. Laat dit nou op jouw eigen webshop zijn, of een ander verkoopkanaal.

Goede filters en aanbevelingen

Je zal er bij jouw eigen webshop misschien ook al gebruik van maken, filters en aanbevelingen. Deze tools werken stukken beter met uitgebreide productinformatie. Dit geldt ook wanneer jij producten verkoopt via een kanaal met zoekfilters, bijvoorbeeld bol.com of Amazon. Filters zorgen ervoor dat klanten accurater kunnen zoeken naar jouw product, en met goede aanbevelingen lok je extra aankopen uit.

Een betere marketing
Een goede eerste indruk en betere filters en aanbevelingen zijn voordelen van uitgebreide productinformatie die jouw marketing, en daarmee de productbeleving, enorm zal verbeteren. Een PIM systeem maakt uitgebreide productinformatie een simpele taak, en laat jou gemakkelijk alle gewenste informatie naar al jouw verkoopkanalen verspreiden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen aan een PIM systeem. Zo helpt het ook om jouw retouren te verminderen en de workflow in je bedrijf te verbeteren.

Ben je benieuwd naar alle andere mogelijkheden en voordelen van een PIM? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, wij helpen graag.

Andere berichten