Akeneo Community (CE) of Akeneo Growth editie?

Sinds vorig jaar biedt Akeneo de Growth Edition aan. Dit is de CE versie met extra functionaliteiten, die op dezelfde basis als Sererity* wordt aangeboden.

Je vraagt je misschien af waarom je zou betalen als er een ‘gratis’ versie beschikbaar is. Laat ik beginnen om te zeggen dat ook CE niet “gratis” is. Weliswaar betaal je geen licentiekosten, maar er moet wel een server worden ingericht. Er zijn kosten verbonden aan het hosten van de applicatie en er ontstaan snel secundaire kosten doordat zaken niet goed geregeld en/of ingericht zijn.

Als je de hosting en het onderhoud goed regelt in een SLA (service level agreement) met je IT partner, dan zal dit al snel zo’n €10.000 per jaar kosten. Deze kosten vallen lager uit als je zelf IT kennis in huis hebt, maar ook dan zal je uren moeten besteden aan het onderhoud. Dit maakt het verschil in kosten tussen de CE versie en de Growth editie aanzienlijk kleiner.

Voor een bescheiden meerprijs biedt de Akeneo Growth Edition:

  • Toegang tot de support van Akeneo (bij de CE versie ben je afhankelijk van de community) en toegang tot alle documentatie en materialen die Akeneo op haar portal beschikbaar heeft.
  • Jouw Akeneo als altijd up-to-date, je hebt altijd de laatste versie.
  • Meer functionaliteit dan de CE-versie (o.a. tabelattributen) en dit verschil zal de komende jaren groter worden.
  • Een makkelijkere upgrade naar de Enterprise Edition, voor bedrijven die groeien en op termijn willen overstappen.

Natuurlijk is elke situatie weer anders, maar met bovenstaande informatie heb je een beter beeld van de verschillende versies. Wil je weten wat voor jouw bedrijf het beste is? Zoek dan contact met ons op, we helpen graag.

*Serenity mode is een Software as a Service (SaaS) en stelt gebruikers in staat om automatisch te profiteren van alle upgrades en patches wanneer deze worden uitgebracht.

Plan dan een vrijblijvend gesprek in met één van onze experts!

Andere berichten