Vegro

Verhoging van de omzet door de nieuwe mogelijkheden met productdata

Vegro, sanitair- en verwarmingsgroothandel, vond dat het niet meer voldeed aan de eigen standaarden op het gebied van artikelbeheer. Het bedrijf wilde een oplossing voor periodieke optimalisatie van productgegevens. Vegro stelde vast dat de hoge maatstaven die het bedrijf zichzelf oplegde op het gebied van artikelbeheer, met moeite werden gehaald. Aangezien artikelinformatie een belangrijke strategische asset is, moest deze informatie beter en liefst geautomatiseerd worden bijgehouden. Daarnaast wilde de verwarmingsgroothandel de website voor e-commerce optimaliseren en uitbreiden. Ook daarvoor was een geautomatiseerde en ‘schone’ product-database van groot belang.

Zoomix

Calago implementeerde de software van Zoomix bij Vegro. Zoomix-software is zelflerend en signaleert dus zelf patronen: het systeem leert van voorgaande acties en wordt dus sneller en accurater naarmate het meer is gebruikt. De software kan informatie, aangeleverd met diverse terminologieën en in diverse bestandsformaten omzetten naar eenduidige, volledige productbeschrijvingen met kenmerken separaat vastgelegd, binnen het bestand van de groothandel.

Tijd- en kostenbesparing

Invoer en onderhoud van productgegevens is voor Vegro een stuk eenvoudiger geworden en wordt menselijke, handmatige interventie geminimaliseerd. Dit zorgt voor tijd- en kostenbesparingen. “Het opstarten van het proces en de initiële invoer zijn redelijk arbeidsintensief”, aldus Ton Rombout, ICT-manager bij Vegro. “Het kost ons dus wat extra manuren. Maar die extra uren aan het begin van het proces gaan zich in een later stadium zeker terugbetalen.”

Omzetverhoging

Vegro verwacht naast kostenbesparingen nog meer positieve werking van de database: een verhoging van de omzet door de nieuwe mogelijkheden met productgegevens. Zo is het bedrijf, door volledige en gestandaardiseerde producteigenschappen in de database, in staat om de website voor e-commerce te verbeteren. Op deze website kunnen de klanten van Vegro dan beter zoeken en producten vergelijken op basis van de door hun gekozen kenmerken.

Contact
Ben je benieuwd wat Calago voor jullie bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met onze Sales Manager Stefan Buikema via 06-82268255 of sbuikema@calago.nl

Schriijf je hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief