PON

Product informatie Management zorgt voor betere informatie

PON AUTOMOTIVE

Pon is een internationale handels- en serviceorganisatie met bijna 13.000 medewerkers verspreid over 450 vestigingen in 32 landen. Elke dag het beste bieden en zo veel mogelijk waarde toevoegen in de relatie tussen klant en fabrikant. Dat is het doel van Pon. Dat doen ze met kwalitatief hoogwaardige producten van A-fabrikanten, waaronder Volkswagen, Caterpillar, MAN, Gazelle en Continental. Daarnaast leveren ze bijbehorende diensten, zoals onderhoud, reparatie, leasing, verhuur en verzekering.

Commercial Catalog

Calago heeft onlangs het project ‘Commercial Catalog’ bij PON Automotive Import Nederland opgeleverd. Dit project had als doel het creëren van een centraal platform voor alle productdata van personenwagens en bedrijfswagens van vooraanstaande merken als Volkswagen, Seat en Skoda.

PON Nederland integreert accessoire portal in Product Information Management (PIM).

Voor dit project wordt PIM van jCatalog gebruikt omdat deze tool een module heeft die speciaal is ontwikkeld voor de automotive branche. Deze branche kenmerkt zich namelijk door de complexiteit van productdata. Naast het onderbrengen van alle productdata in het platform was het ook de wens van PON om deze productdata gebruikersvriendelijk te kunnen beheren. Door de kennis van de complexe structuur van de productdata enerzijds en de flexibiliteit van PIM anderzijds, zijn we hier in geslaagd.

Accessoire-portal

Als logische gevolg van het succesvolle project ‘Commercial catalog’ heeft PON besloten te starten met het project ‘APS-Prima’. In dit project worden alle accessoires van personen- en bedrijfswagens van Volkswagen, Seat en Skoda geïntegreerd in het centrale platform van ‘Commercial Catalog’. Het huidige accessoire-portal wordt hiermee vervangen. De integratie in het centrale platform houdt in dat er, logischerwijs, een koppeling gemaakt wordt tussen modelgegevens en de bijbehorende accessoires. Hiermee worden de dealers van aanzienlijk betere informatie voorzien. Tevens kunnen accessoires worden geselecteerd op de websites van de merken, als een klant een auto configureert.

Contact
Ben je benieuwd wat Calago voor jullie bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met onze Sales Manager Stefan Buikema via 06-82268255 of sbuikema@calago.nl

Schriijf je hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief