PIM software

Bespaar tijd en kosten met PIM software: manage productdata vanaf een centrale plek!

Nooit meer onjuiste productinformatie. De oplossing is slimme PIM software

Wat is PIM software?

PIM - oftewel Product Informatie Management – maakt het mogelijk om je productinformatie te beheren, verrijken en publiceren op elk gewenst verkoopkanaal. Vanaf één centrale plek in plaats van bijgehouden in Excel of CSV bestanden in ERP, CMS, verschillende databases, mappen en vaak ook nog in het hoofd van je collega. Met PIM software kun je eenvoudig productinformatie importeren uit externe bronnen (zoals leveranciers en datapools). Deze kwalitatief hoogwaardige en compleet gecreëerde productinformatie kan geëxporteerd worden naar alle verkoopkanalen zoals webshop, productcatalogi en mobiel. Ook is het in één oogopslag duidelijk of productinformatie compleet is! Bespaar tijd en kosten met PIM dankzij de ongekende mogelijkheden.

Orde in de chaos

Centraal systeem
Voordelen PIM
Werken in een PIM

Eenvoudig productdata verrijken in 1 overzicht. In het PIM-systeem kun je in één overzichtelijk scherm je product verrijken met alle gewenste informatie, in alle gewenste talen met verplichte en optionele velden. Ook wordt inzichtelijk of de informatie compleet is en hoeveel werk er nog is om de data compleet te maken voor verschillende exportkanalen.

  • Eenvoudig productdata importeren en exporteren

In het PIM-systeem kun je verschillende bestandsformaten en verschillende bestandsindelingen importeren dankzij uitgebreide importfuncties met gebruiksvriendelijke interface. Nadat de data verrijkt zijn kunnen deze gemakkelijk geëxporteerd worden in elke gewenste bestandsindeling of door gebruik te maken van de API.

Deze productdata kunnen gemakkelijk en eenvoudig doorgestuurd worden naar de diverse verkoopkanalen.

  • PIM koppelen aan andere systemen

Of de productdata nu gebruikt worden voor het voeden van het ERP-systeem, de webshop, mobiel of print: alle systemen worden naadloos aan elkaar gekoppeld.

  • Productdata in verschillende talen maken

In het PIM-systeem kun je een onbeperkt aantal talen invoegen en teksten eenvoudig bewerken in elke gewenste taal.

  • Onbeperkt attributen aanmaken in elke gewenste vorm

Metric, string, image, select box, prijs, datum, nummer, tekst en vele anderen. Bepaal zelf of deze verplicht zijn of niet en of deze meetellen voor de compleetheid van uw productdata. Ook vooraf gegevens invullen waaruit men dient te kiezen, zoals vooraf bepaalde kleuren – is mogelijk.

Verhoog je omzet
Verbeter je up- en cross sell mogelijkheden, verbeter je campagnes en reduceer je retouren met 40%

Time-to-market
Breng sneller en gemakkelijker nieuwe producten op de markt, via diverse kanalen en in verschillende talen. In sommige gevallen wel tot 90% sneller.

Vergroot je marge
Door 4x meer conversies te realiseren kun je beter en scherper inkopen. Hierdoor verbeteren marges op producten met 10 tot 40%

Verhoog je klanttevredenheid
Door volledige en consistente product informatie worden klanten goed geïnformeerd. Hierdoor neemt de kans op miskopen aanzienlijk af en zo verhoog je de klanttevredenheid  met 20 tot 39%

Als team werk je eenvoudig aan alle productinformatie

  • Taken verdelen (rollen en rechten)

In het PIM-systeem kunt u met rollen en rechten medewerkers toegang geven tot de productinformatie die zij nodig hebben. Ook toekennen of de medewerker wel of niet de productinformatie kan bewerken of alleen bepaalde informatie mag bewerken, is mogelijk.

  • Afbeeldingen en andere assets koppelen aan artikelen

In het PIM-systeem kunnen afbeeldingen of andere assets (video’s, pdf, etc.) gekoppeld worden aan producten waardoor alles centraal georganiseerd is en duidelijk is welke data bij welke product hoort. Je bepaalt zelf wanneer, wie, wat en op welk device te zien krijgt.

  • Probleemloos classificeren

In het PIM-systeem kun je producten indelen in catalogi, hoofdgroepen, subgroepen, sub-subgroepen om naar eigen wens een productcatalogus op te bouwen.

  • Simpel en snel data bewerken met bulkbewerkingen

Artikelen tegelijkertijd voorzien van specifieke informatie via ‘Zoek en filter’ bespaart tijd. En dus geld.

Ben je benieuwd wat Calago voor jullie kan betekenen?

Stefan Buikema

Commercieel Directeur

06 - 822 682 55
Stefan Buikema

Zij zijn gestopt met herstellen en gestart met groeien

''Lever de meest relevante product content, op de juiste tijd en plaats!''

Nu actueel bij Calago

29 Oct
Webinar

PIM VOOR RETAIL | Quality Data als Concurrentievoordeel

vergelijking shopware en magento
17 Oct
E-commerce

Magento vs Shopware

Calago Insights

Foutloos groeien met betere productdata
Download whitepaper

Bespaar tijd en kosten. Calago helpt met een slimme aanpak

Help me to unfail!

Werkhorst 36, 7944AV Meppel

KVK: 04066840
BTW: NL815225647B01
© 2019 Calago®