ERP-teksten in je webshop tonen?

ERP-teksten in je webshop tonen? Schroef zwrt 42510 gegalv pst / Gegalvaniseerde zwarte schroeven – 4x25mm (10 stuks)

Veel bedrijven doen het: het koppelen van het ERP-systeem aan de webshop. Een keuze die op papier logisch lijkt, maar in de praktijk meer problemen dan oplossingen oplevert. Een ERP-systeem is bedoeld om logistieke en financiële bedrijfsprocessen te automatiseren.

Maar voor het beheren van productdata en het managen van content? Daarvoor is ERP zo goed als ongeschikt.

Waarom je dit niet moet willen

Een ERP-systeem heeft vaak minder tekens in de titel van het product, en wordt bovendien gekoppeld aan de lijsten van de leverancier.

Prima voor intern gebruik, maar niet geschikt om te laten zien op de webshop.

Wat er gebeurt als je de website vult vanuit een ERP-systeem

In de praktijk herken je webshops met een ERP-koppeling gemakkelijk. Bestaat de productnaam uit een exotische titel als Set schroeven 10 st, zwrt, 4x25mm?

Dan weet je eigenlijk al dat de webshop niet heeft geïnvesteerd in goede software.

Wat je veel beter kunt doen

Dat je een ERP-systeem kunt koppelen aan de webshop, betekent niet dat je het moet willen. Daarin is ERP een stuk minder geschikt, zeker als je productaanbod is gegroeid tot honderdduizenden producten.

Bij zulke aantallen is het beter om te investeren in een Product Information-Management-systeem, waarin je al je bedrijfsprocessen ontsluit in een single point of truth.

Herkenbaar? Je bent niet de enige: dagelijks spreken wij ondernemers die in deze valkuil trappen. Onze uitdaging is om jouw problemen voor je op te lossen. Want alleen zo kun je doen wat je wil: groeien.

Wilko van Gurp

Sales manager

06 - 825 122 28
Wilko van Gurp

Help mij groeien

Werkhorst 36, 7944AV Meppel

KVK: 04066840
BTW: NL815225647B01
© 2020 Calago®