Livegang zonder de juiste afbeelding?

Wat er gebeurt als je live gaat met standaardafbeeldingen?

Een nieuw productgroep live zetten kost veel tijd. Vooral het maken, vinden en plaatsen van de juiste afbeelding is een tijdrovend proces. Het wordt daardoor vaak overgeslagen, zeker als de druk om snel live te gaan groot is.

Je productinformatie in Excel beheren maakt het werken aan productinformatie een tijdrovend proces. Het compleet maken van de productinformatie kost soms zoveel tijd dat de afbeelding er bij in schiet. Maar welk systeem is daar wel geschikt voor?

Wat er gebeurt als je geen tijd hebt voor productfoto’s

Het beheren van een grote webshop betekent dat je veel moet doen in zo weinig mogelijk tijd. Maar als je in één klap nieuwe productgroepen online moet zetten, dan blijft er maar weinig tijd over voor het verrijken of aanpassen van de aangeleverde productinformatie.

Om toch snel de producten live te zetten, gebruik je dan maar een standaardafbeelding. Niet netjes, maar de producten kunnen tenminste live.

De gevolgen van een livegang met standaardafbeeldingen zijn groot. De eerste die dat merkt, is de klant die vervolgens belt met de klantenservice. Die krijgt vervolgens vragen over bijvoorbeeld de kleur en uitvoering van een product. Vragen die met een foto gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden en de klantenservice veel onnodige telefoontjes scheelt.

Wat je veel beter kunt doen

Verliezen jouw medewerkers te veel tijd bij de livegang van een product? Bijvoorbeeld omdat ze nog steeds de productinformatie verwerken in Excel? Dan is het tijd voor een nieuwe werkwijze.

Die nieuwe werkwijze begint met het in gebruik nemen van een Product Information Management-systeem, oftewel een PIM-systeem. Eén ‘single point of truth’, waar je productdata eenvoudig beheert en onderhoudt.

Door voortaan productinformatie te beheren vanuit een daarin gespecialiseerd systeem, hou je opeens tijd over voor andere dingen. Productfoto’s, bijvoorbeeld.

Het resultaat is meer vertrouwen in je merk. Terugkerende bezoekers hebben vertrouwen in je webshop, nu ze weten dat je betrouwbare en accurate informatie biedt.

Gebruiken jouw medewerkers standaardafbeeldingen om hun deadlines te behalen? Kom dan met ons praten over nieuwe oplossingen. Oplossingen die werken.

Wilko van Gurp

Sales manager

06 - 825 122 28
Wilko van Gurp

Help mij groeien

Werkhorst 36, 7944AV Meppel

KVK: 04066840
BTW: NL815225647B01
© 2020 Calago®