Wijzigingen doorvoeren in een e-commerce oplossing?

Zelf aanpassingen doorvoeren programmeurs inschakelen?

Hoe makkelijk kan jij je website wijzigen? Als e-commerce professional zit je in een dynamische markt, dus wil je de frontend snel kunnen aanpassen. En natuurlijk wil je dit zélf doen, zonder ontwik­kelaars in te huren. Maar is jouw e-commerce oplossing daar wel geschikt voor? Want de praktijk leert dat e-commerce managers en marketeers vaak externe ontwikkelaars nodig hebben om wijzigingen door te voeren. Heeft jouw bedrijf in het verleden een keuze gemaakt voor een e-commerce oplossing? En pakt dat absoluut niet uit zoals jij had gehoopt? Fail!

Wat gebeurt er als je een webshop moet aanpassen?

Stel je e-commerce zit technisch goed in elkaar. Dan nóg kun je tegen grote uitdagingen aanlopen. Als e-commerce professional wil je snel kunnen schakelen. Maar veel e-commerce oplossingen hebben hetzelfde probleem: als je de frontend wilt aanpassen, zijn er aanpassingen ‘onder de motor­kap’ nodig. En daarvoor moet je kunnen programmeren. Heb jij die kennis niet, dan moet je voor elke kleine wijziging je programmeurs inschakelen. De vraag is dan: heb je voldoende programmeurs inhouse beschikbaar? Want dan hoeft de complexe structuur van je geavanceerde e-commerce oplossing geen probleem te zijn. Maar heb jij die programmeurs niet inhouse, of draaien ze al overuren? Dan zul je een extern bureau moeten inhuren voor iedere aanpassing.

Wat je veel beter kunt doen.

Let bij de keuze voor een e-commerce platform op hoe complex het is. Wil je zelf aanpassingen maken, bijvoorbeeld de ‘look and feel’ van de website aanpassen? Kies dan voor een platform waar je dit makkelijk zelf in kunt doorvoeren. Een platform zoals Shopware is gebruiksvriendelijk en zorgt dat jij flexibel bent, omdat je gemakkelijk toegang hebt tot alle visuele elementen aan de frontend. Ook de backend is intuïtief en eenvoudig te beheren en dit kan enorm schelen voor de time to market van jouw (nieuwe) product of dienst.  Zo verkort je de tijdsduur vanaf het ontwerp tot de beschikbaarheid op de markt. En je weet: tijd is geld!

Externe programmeurs inhuren omdat je dingen wilt veranderen in je webshop? Is jouw e-commerce oplossing simpelweg te ingewikkeld? Fail!

Wilko van Gurp

Sales manager

06 - 825 122 28
Wilko van Gurp

Help mij groeien

Werkhorst 36, 7944AV Meppel

KVK: 04066840
BTW: NL815225647B01
© 2020 Calago®