Productvarianten behandelen als unieke producten

De uitdaging van ‘schone’ productinformatie

Je productinformatie managen is een uitdaging, onafhankelijk van het systeem dat je gebruikt. Mogelijk herken je de lange lijsten met producten die maar op één attribuut verschillen? Zorg dat je de varianten onder controle krijgt door ze opnieuw te structureren.

Tijdrovend en foutgevoelig handwerk

Is elke mastervariant van je product in je ERP, Excel of andere database een apart product met een unieke code? Dan herken je het overmatige handwerk wanneer er een onderscheidend attribuut zoals de kleur verandert. De verandering handmatig doorvoeren bij elke productvariant is tijdrovend en een fout is snel gemaakt.

Je hebt bijvoorbeeld 8 blauwe kleuren en 7 maten. Verandert  binnen deze groep een ander attribuut, dan moet je 56 regels gaan aanpassen. Ook de omschrijving zou je 56 keer moeten veranderen.

Foutloos data managen met een PIM

In een PIM pas je het afwijkende attribuut maar één keer aan onder de mastervariant. Dat scheelt bergen tijd, omdat je niet alle varianten bij langs hoeft op het moment dat er een nieuwe producthandleiding, technische specificatie of video beschikbaar is. Wanneer een kleur verandert hoef je niet alle omschrijvingen te veranderen. De omschrijvingen veranderen dankzij een PIM automatisch mee. Je maakt ook minder fouten, want je verandert je data op een centrale plek en de varianten veranderen waar nodig mee.

Geïnteresseerd in slimme PIM software? Calago, the unfail company, denkt met je mee

Wilko van Gurp

Sales manager

06 - 825 122 28
Wilko van Gurp

Help mij groeien

Werkhorst 36, 7944AV Meppel

KVK: 04066840
BTW: NL815225647B01
© 2020 Calago®