Blog 28 January 2020

Veel geboden PIM-tools

https://www.calago.nl/nieuws-blogs/blog/veel-geboden-pim-tools/

Een PIM is het centrale systeem waarin je alle commerciële productinformatie opslaat. Dat kunnen productomschrijvingen voor het web of catalogus zijn, cross- en upsell-informatie of digitale assets zoals afbeeldingen en handleidingen. Om al deze gegevens zo prettig mogelijk te onderhouden bieden PIM’s allerlei mogelijkheden.

Bepaal daarom voordat je een PIM-oplossing kiest de mogelijkheden (tools) die je groothandel nodig heeft.

Wat heeft je groothandel nodig?

– Bulkbewerking
Met een bulkbewerking koppel je met één actie aanvullende informatie aan meerdere producten.

–  Workflow management
Producten in een PIM-systeem worden vaak in verschillende stappen onderhouden. Een product is bijvoorbeeld eerst nieuw en wordt vervolgens geschikt gemaakt voor verwerking in het ERP. Daarna wordt het product doorgezet naar content management voor eventuele online publicaties. Deze ‘levenscyclus’ van een product wordt binnen een PIM-systeem met de optie van workflow management beheerd en gevolgd. Zo is een product manager altijd op de hoogte van de status van een product en bekend met de bijbehorende acties.

– Business rules
Bij deze tool heb je de mogelijkheid per workflow-stap regels mee te geven aan producten. Bij elke stap binnen een workflow kan een product bijvoorbeeld gecontroleerd worden. Zijn alle benodigde eigenschappen correct gevuld? De regels kunnen ook automatische verrijkingen uitvoeren op basis van bestaande gegevens of extra workflows activeren.

– Import mapping
Om het importeren van je eigen CSV of Excel bestanden zo gemakkelijk mogelijk te maken bieden PIM-systemen de mogelijkheid de bestanden om te zetten naar het PIM-datamodel en op te slaan in de import mapping-tool. Je kunt zo bewerkingen uitvoeren vanuit bijvoorbeeld Excel of Google Sheets zonder tussenkomst van IT.

–  Zoekfuncties
Om bewerkingen op de juiste producten toe te passen hebben PIM’s een meer of minder uitgebreide zoekfunctie om te filteren op allerlei eigenschappen van een product.

– Customizations
Soms bieden de standaard tools van een PIM niet die bedrijfsspecifieke handelingen die je groothandel nodig heeft. Bekijk daarom in hoeverre aanpassingen aan de functies van je PIM mogelijk zijn. Customizations en scripting zouden in principe nieuwe functies en gedrag aan een PIM altijd mogelijk moeten kunnen maken.

Download de whitepaper: in 6 stappen naar het systeem dat past bij jouw groothandel

Sta je op het punt een (nieuw) PIM-systeem aan te schaffen? Onze whitepaper over PIM Selectie helpt je in 6 stappen naar het systeem dat past bij jouw groothandel.

Actueel bij Calago

28 Sep
Blog

Calago volgens… Stierman de Leeuw

20 Oct
Nieuws

Calago en Akeneo

In zes stappen naar het systeem dat past bij jouw groothandel

PIM Selectie
Download whitepaper

Help mij groeien

Werkhorst 36, 7944AV Meppel

KVK: 04066840
BTW: NL815225647B01
© 2020 Calago®