Wat is PIM?

Product Informatie Management

Get me out of this Excel hell!

.

Managen van productdata

Wordt bij jullie de productdata opgeslagen, bewerkt en bijgehouden in Excel en/of CSV bestanden? En managen jullie de data in verschillende systemen zoals ERP, CMS, verschillende databases en mappen? En zit er ook nog veel data in de hoofden van je collega’s? Dan weet je dat dit verre van ideaal is.

.

Herkenbaar probleem

Jullie zijn niet de enige die hier tegenaan lopen, vele bedrijven met jullie ervaren problemen met het beheren van productinformatie. Niet voor niets is de verwachting dat de vraag naar goede gedegen productinformatiemanagement oplossingen de komende 10 jaar zal vertienvoudigen.

PIM - Product Informatie Management

Het op een goede manier verzamelen, verrijken en centraal beheren van productinformatie is een probleem dat in elke organisatie speelt. Daarnaast lopen vele bedrijven tegen het probleem aan dat de informatie is opgeslagen in vele verschillende systemen zoals ERP, CMS, Excel en CSV. Voor al deze uitdagingen is nu een oplossing! En die oplossing heet PIM oftewel Product Informatie Management.

.

De oplossing

Met een PIM systeem maak je 1 centrale bron voor al je productinformatie waarin je eenvoudig productinformatie kunt importeren uit externe bronnen (zoals leveranciers en datapools) en kunt verreiken in 1 systeem. In het PIM systeem kun je kwalitatief hoogwaardig en complete productinformatie creëren die je vervolgens kunt exporteren naar al je verkoopkanalen zoals webshop, productcatalogi en mobiel. Ook zie je in één oogopslag of je product informatie compleet is!

Contact
Wil je ook de kwaliteit van je data verbeteren en de time-to-market verkorten? Neem dan contact op met onze Sales Manager Stefan Buikema via 06-82268255 of sbuikema@calago.nl

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief