Koppelingen met PIM

PIM-systeem als je centrale product informatie bron

Welke bronnen bevatten productdata voor PIM

Wanneer je PIM koppelt aan je bedrijfssoftware, voorkom je tijdrovende en foutgevoelige handmatige invoer van data. En complexe import/export van productdata is niet meer nodig.

Welke bronnen bevatten productdata voor PIM

Als eerste ga je uitzoeken vanuit welke systemen de productinformatie wordt gehaald. Komen ze vanuit een ERP, CMS of e-mail spreadsheets. Of komen de gegevens uit verschillende systemen. Neem de tijd om deze informatiestroom goed in kaart te krijgen. Wanneer bekend is in welke systemen de productdata weergegeven staat, kun je een overzicht maken welke systemen je moet koppelen aan PIM.

PIM koppelen aan je bestaande bedrijfssystemen

Wanneer bekend is in welke systemen de productdata staat weergegeven, kun je een overzicht maken welke systemen je moet koppelen aan PIM. Een goede PIM-oplossing bevat veel opties voor de koppeling aan je bedrijfssystemen. Dit kan bijvoorbeeld door het importeren van Excel bestanden vanuit een ander systeem met behulp van XML of API’s. Een PIM-systeem, met rechtstreekse automatische koppelingen tussen de systemen, geeft je altijd de juiste productinformatie zonder dat het je tijd kost. Daarom gaat onze voorkeur uit naar volledig geautomatiseerde koppelingen.

Een ERP-systeem wordt bijna altijd geïntegreerd met PIM. Omdat een ERP systeem vaak productdata bevat die een aanvulling is voor de productdata in PIM. En zo verrijkt vertalingssoftware je PIM systeem wanneer je producten in verschillende talen wilt weergeven.

Door de integratie met de verschillende software, kun je met PIM gemakkelijk de productdata geschikt maken voor je e-mailmarketing, je webshop en je grafische productweergaven.

Door de automatische koppeling met de e-commerce en grafisch software zijn je productgegevens altijd up to date!

Plaatje PIM met koppelingen

Integreer al je bedrijfssoftware die productdata bevat met PIM

Omdat ieder bedrijf zijn systemen anders heeft ingericht, sluiten niet alle standaardkoppelingen naadloos aan op je bedrijfsinrichting. Voor een goede samenwerking tussen al je systemen zijn daarom ook specifieke implementaties nodig. Neem geen halve maatregelen. Automatiseer alle import en export van productgegevens naar je verschillende systemen!

Ons Calago team is expert in de integratie van PIM met je huidige bedrijfssystemen. Wij zijn bedreven in het maken van automatische koppelingen met bijvoorbeeld: Shopware, Magento, SAP, Microsoft Dynamics AX en marktplaatsen; zoals Amazon en Bol.com.

Contact
Wil je weten hoe wij de integratie met en de implementatie van PIM verzorgen? Neem dan contact op met onze Sales Manager Stefan Buikema via 06-82268255 of sbuikema@calago.nl

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief