Verschil PIM en ERP

PIM vs ERP

.

'Maar je kunt toch alle productdata kwijt in het ERP systeem'?

.

Wij hebben geen PIM nodig want we hebben een ERP systeem

Dit is een gedachtegang die in veel bedrijven leeft. Vaak kun je een deel van de productinformatie kwijt in het ERP systeem. Maar in de meeste gevallen is dit niet toereikend.

Een ERP systeem is gericht op alle informatie van klanten en transacties. Je kunt er niet je productinformatie in verwerken en vullen op de manier die je wilt.

Gebruik van beide systemen

Het ERP systeem biedt de ruimte voor alle boekhoudtechnische en transactionele data, maar niet om je producten te verrijken met productinformatie die je tegenwoordig nodig hebt voor alle verschillende kanalen.

Daar komt bij dat ERP-systemen moeilijk of niet zijn aan te passen aan je wensen, wat een PIM systeem wel kan. Dit komt omdat in een ERP systeem belangrijke financiƫle processen schuilgaan waardoor aanpassingen complex en kostbaar zijn. In de PIM systemen, die wij leveren, kunnen we aanpassingen gemakkelijk uitvoeren volgens jullie wensen.

Contact
Ben je benieuwd wat een PIM systeem voor jullie bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met onze Sales Manager Stefan Buikema via 06-82268255 of sbuikema@calago.nl

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief