PIM en datapools

Datapools koppelen aan PIM systeem

productinformatie in datapools

Productinformatie in datapools

Het is cruciaal dat je productinformatie klopt. Niet alleen omdat je klanten afschrikt wanneer je informatie niet uniform is maar ook omdat het wettelijk verplicht is. Vooral de medicijn- en voedselbranche zijn gevoelig voor wetgeving. Incorrecte of onbegrijpelijke productinformatie kan bij deze producten leiden tot gezondheidsproblemen of allergische reacties met grote financiële consequenties als gevolg. Wanneer je gebruik maakt van datapools beschik je altijd over gestandaardiseerde productinformatie.

Wat is een datapool?

Een datapool deelt productdata met ondernemingen. De datapools introduceren wereldwijde standaarden op het gebied van productinformatie. Door de centrale opslag van de gegevens, kunnen producenten sneller en efficiënter productdata leveren aan de groothandel of andere ondernemingen.

Wat is een datapool?

Datapools koppelen aan PIM

Efficiëntie door PIM te koppelen aan datapools

Aanlevering van productinformatie in een datapool door een leverancier werkt het effectiefst vanuit een PIM systeem. Een groothandel of andere handelsonderneming kan vervolgens de productinformatie met zijn PIM systeem uit de datapool halen. Voor beide ondernemingen is PIM een uitstekende verbinding tussen de datapool en je eigen bedrijfssystemen. Zeker wanneer je gebruik maakt van meerdere datapools.

In Nederland is GS1 de meest bekende datapool gevolgd door ETIM, IceCAT, 2BA, EZbase, PS in foodservice en BMEcat.

belangrijke datapools in Nederland

Een goede integratie tussen PIM en je datapools is essentieel! Daarom zorgen wij ervoor dat je altijd een snelle en foutloze koppeling hebt tussen de systemen.

Contact
Wil je weten hoe wij PIM bij jou kunnen implementeren met alle connecties naar je datapools en andere systemen? Neem dan contact op met onze Sales Manager Stefan Buikema via 06-82268255 of sbuikema@calago.nl

...

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief