Product Informatie Management (PIM)

Product Informatie Management voor B2B

Wat is PIM?

Een PIM systeem is ‘de’ centrale plek voor al je productinformatie. Vanuit het PIM systeem kun je productinformatie beheren, verrijken en publiceren op elke gewenst verkoopkanaal.

Lees meer

.

Waarom PIM?

Met een PIM bespaar je tijd en kosten! Dit doe je door alle productinformatie centraal op te slaan in een PIM-systeem. Uiteraard kan er nog veel meer met PIM! Wij hebben de belangrijkste mogelijkheden van PIM voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

PIM en ERP

Waaraan PIM koppelen

Verschil PIM en ERP

Veel bedrijven leven met de gedachtegang alle productinformatie in het ERP te kunnen beheren. In de praktijk blijkt dit echter minder effectief. Waar het ERP bedoeld is voor de financiële processen is een PIM meer bedoeld voor verkoopgerichte content.

Lees meer

Koppelingen met PIM

In een PIM systeem sla je alle productgegevens centraal op. Wanneer je de juiste bedrijfssoftware koppelt aan PIM kun je processen automatiseren en verkort je de “time to market”. Maar welke bedrijfssystemen dien je te koppelen om optimaal gebruik te maken van PIM?

Lees meer

PIM en datapools

PIM, jouw redding in productdatabeheer!

PIM en datapools

Leveranciers bevinden zich vaak in meerdere landen. Producten worden in verschillende landen en talen verkocht vanuit meerdere verkooppunten. Hoe zorg je dan dat alle productinformatie klopt? Maak een koppeling met datapools!

Lees meer

PIM, jouw redding!

Heb je producten in verschillende varianten, die seizoengebonden zijn, die bij verschillende leveranciers vandaan komen? Of heb je meerdere verkooppunten en heb je geen PIM? Dan worstel je zeker weten met het beheren van alle productinformatie. PIM is dan je redder in nood!

Lees meer