/

Calago volgens… Tuindeco

In deze serie spreken we met onze klanten over hun ervaringen. Bij Calago staan we voor een wereld waar gemak en comfort voorop staat. Met de inzichten van onze klanten streven we naar verbetering.

Lees het verhaal van Chris Baan en Edwin Boutkan, beiden verantwoordelijk voor marketing en e-commerce.

Nieuwe PIM

Bij Tuindeco was het tijd voor een volledige revisie op het gebied van e-commerce. Een nieuwe website en een volledig nieuw PIM systeem. De huidige webshop draait op een ‘zelfgebouwd’ ERP systeem, waarbij we aanlopen tegen een groot aantal beperkingen. Met de nieuwe shop en het nieuwe PIM systeem kunnen we op diverse fronten optimaliseren.

Via google kwamen we terecht bij een aantal aanbieders, waaronder Calago. Calago had meerdere Pim oplossingen voor ons. Dit bood het grote voordeel, dat we voor het best passende systeem konden gaan. In ons geval een combinatie van Akeneo en Horizon.

Ons nieuwe systeem moest daarnaast ook kunnen voorzien in datamigratie naar de webshop toe en een API koppeling naar de klanten toe. Verder zijn we nu nog bezig met een catalogusmigratie.

De verantwoordelijkheid

Onze verantwoordelijkheid is het beheren van de product data en ervoor zorgen dat het compleet en verbeterd wordt. Alleen blokhutten hebben al zoveel specificaties, die verspreid staan over diverse systemen. Door dit systeem kunnen wij voor onze klanten product sheets met alle specificaties aanleveren. Onze verkoopafdeling kan straks op één punt alle informatie van onze producten terugvinden. Ze hoeven niet meer in diverse systemen en bij verschillende leveranciers te zoeken. Tot in details kunnen zij alle informatie ophalen uit ons nieuwe PIM systeem over elk onderdeel van blokhutten.

Goede support

Vanaf het eerste moment is het contact erg prettig. Er wordt snel en duidelijk gereageerd. Na een eerste online meeting hadden we al snel besloten om verder met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens de live ontmoeting werden al onze vragen snel en duidelijk beantwoord. Daarnaast hadden we het gevoel dat we samen tot de beste keuze kwamen.

Het duurt nog even voor alles klaar is, maar Alexander (senior consultant) staat altijd voor ons paraat. Je kunt hem elke vraag stellen en krijgt snel en duidelijk antwoord terug. Dit is voor ons een echte pré, dat maken we namelijk ook wel eens anders mee.

Chris en Edwin – Tuindeco

Andere berichten