/

Calago volgens… Stierman de Leeuw

Tijdens de serie ‘Calago volgens…’ spreken wij met onze klanten over hun ervaringen met Calago als implementatie partner. 

In het allereerste interview van de serie spreken wij met Krista Gerhartl, Marketing Communicatie en E-Commerce Specialist bij Stierman de Leeuw. Krista kende ons al vanuit haar vorige werkgever, dus toen de zoektocht begon naar een nieuw PIM-systeem werden wij daarin meegenomen, en zo begon ons verhaal. 

“Calago sprong er voor ons echt uit na dat wij diverse offertes hadden aangevraagd. Met name door de manier van het contact, de korte lijntjes, de kennis van het product en het open source systeem wat Calago aanbiedt”, antwoordde Krista op de vraag waarom zij voor  Calago hebben gekozen. 

Werken met Akeneo & Horizon 

Het belangrijkste voor ons om te weten is waar de klant tegenaan loopt, om zo te kunnen bepalen wat de klant nodig heeft. Dit is dan ook een van de eerste vragen die wij stellen. Wij stelde deze vraag ook aan Stierman de Leeuw. “Probleem met het onderhouden van de commerciële artikel gegevens”, antwoordde Krista. “Voorheen maakten we gebruik van een eigengebouwd systeem, wij hadden vier websites en iedere keer wanneer wij een product moesten aanpassen dan moest dat op vier verschillende plekken.” De open source die wij aanbieden was iets wat Stierman de Leeuw erg aansprak. “Juist omdat meerdere partijen kunnen ondersteunen met een opensource oplossing. Dit is erg belangrijk voor de continuïteit en wat ons dan uiteindelijk minder afhankelijk maakt”, zegt Krista. 

Akeneo PIM en Horizon 

Horizon is een in-house ontwikkelde tool voor op dit moment Akeneo gebruikers. Horizon is ontwikkeld met als doel; klanten minder werk te laten doen. Met de combinatie van Akeneo PIM & Horizon helpt het Krista om zich te focussen op haar marketingprocessen door de automatische functies van Horizon. 

Het zorgt ervoor dat importbestanden automatisch in worden gelezen en in Akeneo worden gezet, ook wordt de workflow automatisch bijgehouden en is het eenvoudiger om meerdere afbeeldingen tegelijkertijd in te laden. 

“Als er extra attributen uit het ERP-systeem moeten worden gekoppeld maken wij gebruik van Horizon”, vertelt Krista. “Het is ideaal om te kijken of de processen goed lopen en om de mapping aan te kunnen passen.” 

“Met het Akeneo PIM-systeem is het veel praktischer om onze artikel data bij te houden, wij kunnen nu veel efficiënter werken. Het is nu gemakkelijker om exports te maken, artikelen te koppelen en om selecties te maken waar eventueel onderhoud nodig is. Ook is het een goed systeem dat wij kunnen koppelen aan onze website. Met onze nieuwe Magento website werkt deze koppeling perfect”, legt Krista uit. “Momenteel gebruik ik Horizon om te kijken of de processen nog goed lopen, wat Horizon automatisch bij houdt. Ook heb ik de mogelijkheid gebruikt om de mapping aan te passen. Inmiddels is Horizon al veel verder uitgebreid met nieuwe interessante toepassingen. Deze heb ik nog niet gebruikt, maar zal ik zeker doen.” 

Wat heeft Akeneo PIM & Horizon opgelost? 

“Voordat wij begonnen met de implementatie van het PIM-systeem, moest onze productdatabase nog worden opgeschoond. Wij hebben 20.000 artikelen die wij aanbieden op onze webshops”, verteld Krista. Voordat het PIM-systeem werd geïmplementeerd stonden alle onderdelen (meer dan 2/3 van de database) in één categorie. “De basis is nu op orde en dat werkt fijner en geeft een overzicht”, zei Krista na de implementatie van het PIM-systeem. 

“Vroeger hadden wij nooit een overzicht welke artikelen nieuw uit het ERP-systeem zijn aangeboden en die nog geclassificeerd en verreikt moesten worden. Nu met  Akeneo heb ik dat wel. Akeneo geeft mij een helder overzicht en laat dus nog zien wat ik moet doen. Daarbij kan ik verschillende views creëren die helpen bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden.” 

Krista is erg tevreden over de support die zij krijgt van Calago. “De samenwerking met Erik Odink (Pim Consultant Calago) werkt echt geweldig. Tijdens het implementatieproces liet hij mij stapsgewijs door het systeem lopen waardoor je het systeem als gebruiker goed leert kennen en je er zelfstandig mee leert werken. Samen hebben wij alles ingericht en dat gaf veel inzicht en kennis over het systeem. Het feit dat je stap voor stap dingen leert in de combinatie met de geleverde ondersteuning is erg waardevol”, vertelt Krista. “Ook het meedenken van Calago in wat het beste werkt voor onze organisatie is erg fijn. Bij het onderzoek vooraf werd er echt meegedacht over wat erbij onze organisatie strategie past en samen kozen we een strategie gericht op de toekomst.” 

Wil je net als Stierman de Leeuw werken met Akeneo en onze eigen ontwikkelde tool genaamd Horizon? Klik hier voor de voordelen van Horizon. 

Andere berichten