Gebeld door PIM leveranciers
/ / /

Wordt jij ook zoveel gebeld door PIM leveranciers?

De telefoontjes houden gewoon niet op. Zo vertelde een klant van ons dat hij wekelijks benaderd wordt door een PIM partij. Soms kunnen telefoontjes als deze nuttig zijn, maar al te vaak worden ze als lastig of vervelend beschouwd. Wil jij wel een PIM systeem? En welke partner kan je hierin vertrouwen? In deze blog geven we tips waarmee jij tot de juiste conclusies kan komen voor jouw bedrijf. Laat de telefoontjes de druk niet opvoeren, maar blijf bij wat je hebt. Misschien heb je wel helemaal geen PIM nodig!

Waarom wordt ik juist nu vaak gebeld?
Productinformatie wordt steeds belangrijker voor succes. De markt raakt hier steeds meer van bewust, en zo verschijnen er ook steeds meer software oplossingen hiervoor. Wist jij dat er alleen al in Nederland wel 30 verschillende software leveranciers zijn die PIM leveren?

En deze leveranciers doen dus erg hun best om hun product te verkopen. Er wordt van alles beloofd: gestroomlijnde processen, verbeterde efficiëntie en een algehele verbetering van mijn bedrijfsresultaten. Maar dan ga je je afvragen, heeft jouw bedrijf dit wel nodig? En is deze partner te vertrouwen?

Het feit blijft wel dat we leven in een tijdperk waarin e-commerce bloeit en klanten steeds meer toegang willen tot nauwkeurige en uitgebreide productinformatie. Het is daarom begrijpelijk dat bedrijven op zoek zijn naar effectieve manieren om hun productgegevens te beheren en te presenteren. Voor PIM partners is dus het moment om hun slag te slaan.

Hoe ga je met deze telefoontjes om?
De klant die wij spraken negeert de telefoontjes over het algemeen, hij is namelijk nog goed tevreden met zijn huidige Akeneo PIM. En daarnaast gaan wij samen met hem de huidige oplossing ook nog eens upgraden, zodat ze nog werken kunnen toewerken naar hun ambities. Wat wij beloven is kwalitatieve productinformatie, een snelle time-to-market en een goede online productervaring voor de klanten.

..maar, klinkt dit niet precies hetzelfde als de telefoontjes?

Dat klopt zeker. Alle PIM leveranciers zullen veel van dezelfde voordelen optrommelen om jou te overtuigen van het nut van een PIM. Maar dit maakt deze voordelen niet minder waar. Het probleem ontstaat wanneer jij door de bomen het bos niet meer kan zien. Op wie moet je ingaan en wie niet?

Stap 1: Doe goed intern onderzoek. Evalueer de werkelijke behoeften van je bedrijf, Zijn je huidige processen voor productinformatiebeheer ontoereikend of inefficiënt? Hoeveel zouden wij kunnen profiteren van verbeteringen in ons productinformatie management?

Stap 2: Onderzoek PIM. Voordat je met een leverancier in zee gaat moet je goed onderzoek doen naar de verschillende PIM systemen, en wat de voordelen kunnen zijn voor jouw bedrijf. Zoek uit welke partners betrouwbaar zijn door te kijken naar beoordelingen, referenties, etc.

Stap 3: Wees zeker van je zaak. Onthoud dat jij de touwtjes in handen hebt, en dat je ongewenste telefoontjes ook gewoon beleefd kan weigeren. PIM systemen kunnen zeker waardevol zijn, maar alleen als ze echt passen bij wat jouw bedrijf nodig heeft. Laat je niet verleiden door glimmende beloften, maar laat je leiden door nuchtere analyse en gezond verstand.

Hoe kan Calago helpen?
Bij Calago hebben wij een Fase 0 ontworpen waarbij we onderzoeken wat de behoeften van klanten die productinformatie beter willen organiseren. Dit kunnen bedrijven zonder PIM zijn, of bedrijven die hun bestaande oplossing eventueel willen vervangen. In dit tweede geval doen wij een scan van je huidige oplossing, en stellen we vast of deze nog goed aansluit op jouw bedrijf en goed is geïmplementeerd.

De informatie die wij kunnen geven tijdens sessies met ons maakt je beter in staat om de gesprekken met andere PIM software leveranciers aan te gaan. Met meer kennis kan je namelijk beter oordelen wat de beste oplossing is voor jouw bedrijf.

Heb je interesse in een PIM selectietraject? Dan kunnen wij je ook doorverwijzen naar onze onafhankelijke partner PIM Vendors, die je hiermee verder kan helpen. Maar natuurlijk kan je ook altijd een vrijblijvend gesprek met ons aan gaan. We helpen je graag met al jouw PIM vragen!

Andere berichten