Bestaande PIM vervangen
/

Tijd voor een nieuwe PIM?

Heb jij al een PIM, maar ben je niet helemaal tevreden? Of heb je het idee dat jouw PIM niet verder mee kan groeien met het bedrijf? Geef dan vooral de hoop niet op, want misschien zit er wel veel meer in het systeem wat jij er nog niet uit hebt weten te halen. Of, misschien is het tijd om jouw PIM systeem te vervangen.

Hieronder belichten wij een aantal punten die de oorzaak van jouw PIM problemen kunnen zijn. Kom je er nog steeds niet uit? Vraag ons dan gerust om advies.

Slechte integraties
Als de PIM niet goed is geïntegreerd met al jouw applicaties en leveranciers, dan moet je nog steeds veel extra werk verrichten betreffende jouw data. Bij een goede PIM implementatie kan jij je focussen op andere zaken zoals de inhoud van commerciële teksten, mooie foto’s en het aanleggen van productrelaties. Denk bij de belangrijkste integraties aan degene met je ERP, webshop, leveranciers of datapools en jouw klanten.

Als dit in één keer goed ingericht wordt, dan heb je er jarenlang voordelen van!

Versieproblemen en support
Tegenwoordig krijg je niet software om eenmalig te installeren en daarna met rust te laten. Nee, in plaats daarvan zijn er constante updates die niet alleen verbeteringen aanbrengen voor het gebruik van de software, maar ook voor de beveiliging. Werk jij niet met de nieuwste versies? Dan kan jouw bedrijf een beveiligingsrisico lopen, en kunnen er andere problemen ontstaan met de software.

Levert jouw PIM oplossing geen goede updates? En blijven er problemen onbehandeld? Dan wil je misschien overstappen op een nieuw systeem.

Groeien uit je PIM
Je maakt alleen volop gebruik van jouw PIM wanneer het systeem initieel goed ingericht is. Het moet precies aansluiten op de wensen en groeiambities van jouw bedrijf, zodat je er altijd mee vooruit kan. Anders groei je op een moment uit je PIM, en moet je een hoop omgooien en verbeteren of overstappen naar een nieuw systeem. Verkeerde keuzes kunnen namelijk niet eenvoudig worden teruggedraaid, omdat het in het hele systeem zit verweven.

Herken jij jezelf in een, of meerdere, van deze situaties? Dan is het slim om een nieuw PIM systeem, of verbetering van jouw bestaande systeem, te overwegen.

Calago biedt hierbij graag hulp aan en wil jou altijd helpen met een vrijblijvend gesprek. Hierin kunnen wij jou adviseren over jouw situatie, en kunnen we kijken of Calago een geschikte partij is om jou vooruit te helpen. Interesse? Neem gerust contact met ons op!

Andere berichten