Hoge lat productinformatie
/ / /

Voldoen aan de hoge eisen van online marktplaatsen

Helaas is het niet anders. Wanneer je gebruikmaakt van verschillende marktplaatsen moet je meer productinformatie paraat hebben staan. Dit is niet alleen omdat meer informatie jouw marketing positief beïnvloed, maar ook omdat elke marktplaats verschillende eisen stelt aan jouw data.

Deze eisen kunnen van zichzelf al lastig zijn, en dan hebben we nog geeneens behandeld dat deze van tijd tot tijd aangepast kunnen worden. Hierdoor kan het voelen alsof je op een bewegend doelwit mikt, omdat regels en voorschriften soms onvoorspelbaar veranderen. Wat vandaag acceptabel is, kan morgen ineens in strijd zijn met hun richtlijnen.

De hoge lat van productinformatie
Wanneer je jouw producten wilt presenteren op online marktplaatsen kom je terecht in een wereld van regels en voorschriften. Deze platformen willen namelijk een specifieke ervaring bieden aan hun klanten, wat betekend dat ze willen zorgen voor nauwkeurige, aantrekkelijke en vooral consistente informatie. Dit leidt marktplaatsen tot het stellen van hoge eisen voor het aanleveren van deze data.

Denk aan eisen rondom producttitels, specifieke kenmerken, levertijden en retourbeleid. De regels voor afbeeldingen kunnen ook beperkend zijn, waardoor je misschien niet alle gewenste details kunt tonen.

Hoe maak je dit proces sneller en gemakkelijker?
Het handmatig uploaden van al jouw producten op deze verschillende marktplaatsen is een langdurig proces wat je niet moet willen. Een PIM-systeem is hierin een efficiënter alternatief die jou veel tijd bespaart.

Een PIM systeem helpt je om je productinformatie centraal te beheren. Je kunt alle gegevens, afbeeldingen en specificaties op één plek opslaan en gemakkelijk updaten wanneer dat nodig is. Dit stelt je in staat om jouw productinformatie efficiënt en consistent te publiceren op verschillende kanalen, zonder het risico van handmatige fouten.

Daarnaast ben je met een PIM systeem gewapend tegen de veranderende eisen van online marktplaatsen. Wanneer er een wijziging in de regels plaatsvindt, hoef je alleen maar jouw gegevens in het PIM systeem aan te passen, en het zal automatisch de bijgewerkte informatie naar alle kanalen pushen. Geen gedoe meer met handmatig bijwerken van elke individuele vermelding.

Dus, voordat je jezelf verstrikt in een web van regels en voorschriften, overweeg om een PIM systeem te gebruiken om jouw productinformatie te beheren. Het zal je helpen om jouw producten moeiteloos te presenteren waardoor jij je kan richten op wat jij het beste doet: fantastische producten aanbieden en je klanten blij maken!

Heb je vragen over dit onderwerp? Wij helpen jou graag met het versnellen van jouw processen en het verbeteren van jouw productinformatie. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies!

Andere berichten