Geen complexe data meer
/ / /

Simpel werken met PIM: Geen complexe data meer

Duizenden producten onderhouden voor jouw webshop en/of fysieke winkels? Dat is een enorm grote klus. Je moet de juiste producten vinden, deze aangeleverd krijgen van jouw leveranciers, zelf verwerken en verrijken, op de markt brengen en verkopen. En al deze stappen brengen eigen data met zich mee. En daarnaast heeft elk product ook allemaal specifieke kenmerken en eigenschappen die je bij moet houden.

Dit is een hele hoop data, en dit moet je niet handmatig willen onderhouden. Wanneer je dit bijvoorbeeld in Excel bijhoudt ben je enorm veel tijd kwijt, en dit proces is ook nog eens foutgevoelig.

Een PIM systeem kan jou helpen door complexe data simpel te maken, zonder kwaliteit te verliezen. De kwaliteit van de data wordt zelfs hoger met PIM!

Simpel data onderhouden op één locatie
Het eerste pluspunt van een PIM systeem is dat jij al jouw commerciële productdata centraal op één locatie kan onderhouden. Dit betekend dat er geen aparte opslagplaatsen meer zijn voor afbeeldingen, kenmerken of omschrijvingen. Daarnaast verminderd de foutgevoeligheid doordat alle informatie geüpdatet en doorgestuurd wordt vanuit deze centrale locatie.

Dit maakt dat het PIM niet alleen handig is voor het beheren van productinformatie, maar ook voor het ontvangen en het verzenden van data.

Data ontvangen: Goede PIM systemen hebben de mogelijkheid voor het toevoegen van een leveranciersportaal. Dit houdt in dat jouw leveranciers jou direct informatie kunnen toeleveren. Zorgen om fouten hoef je hier niet te hebben, het PIM systeem kan namelijk automatisch de data controleren en verbeteren voordat het in jouw algemene opslag komt. Is de data onvoldoende? Dan krijg je een melding.

Data versturen: Daarnaast kan je vanuit een PIM ook al jouw data versturen naar jouw verschillende kanalen. Stel dat jij bijvoorbeeld meerdere marktplaatsen gebruikt en deze allemaal een eigen set data benodigd zijn. Het kopiëren en plakken van die informatie is met een PIM systeem verleden tijd. Je verzend alles simpelweg met een druk op de knop.

Simpel data bijhouden door een goede inrichting
Elk product heeft aparte kenmerken. Zo heeft een t-shirt bijvoorbeeld niet alleen een kleur, maar ook een maat en materiaal. Dit leidt tot heel veel variaties die je allemaal apart bij moet houden. Gelukkig is dit makkelijk te regelen in een PIM systeem. Bij een PIM zet je alles één keer goed op, en plukt er daarna volop de vruchten van. Nieuwe producten, of varianten aanmaken is dan geen enkel probleem meer en gaat gemakkelijk en snel. Met een PIM krijg jij uitgebreide en overzichtelijke productinformatie op een snellere manier.

Kortom: Een PIM systeem heeft enorm veel voordelen en maak het bijhouden van jouw data een stuk minder complex.

Ben jij al overtuigd van een PIM systeem? Of wil je nog meer informatie? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We helpen je graag verder.

        Andere berichten