Personeel en werkproces
/ / /

PIM verandert jouw bedrijf – Personeel en werkproces

Een goede PIM implementatie levert jouw bedrijf niet alleen meer overzicht op, maar ook een duidelijker werkproces en meer werkplezier. Het kan zelfs zo zijn dat je op personeel kan besparen met een PIM!

Het belang van een inzichtelijk werkproces en werkplezier

In onze ervaring zijn meerdere bedrijven zijn niet goed op de hoogte van hun eigen werkprocessen. Laat dit zijn door onduidelijkheid in communicatie, verantwoordelijkheden die niet algemene kennis zijn of personeelswisselingen.. het is een probleem.

Een onduidelijk werkproces heeft namelijk altijd zaken verborgen liggen die een stuk sneller kunnen (of zelfs geautomatiseerd of geschrapt kunnen worden) alleen weet niemand er vanaf. Zo blijf je op dezelfde manier doorgaan, en zie je niet hoeveel efficiënter je te werk kan. Zo haal je niet alle potentie uit jouw werk, en werknemers.

Met een inzichtelijk werkproces kan je makkelijker groeien met jouw bedrijf, enorm veel tijd besparen en iedereen een duidelijke verwachting geven. Dit zorgt naast efficiëntie ook voor meer werkplezier. Medewerkers zijn niet meer bezig met kleine herhalende taakjes en kunnen duidelijk en direct communiceren over de taken. Zo kunnen ze bezig zijn met echt hun werk, in plaats van alles er omheen moeten oplossen.

Hoe helpt PIM?

Een PIM brengt dit inzicht in jouw bedrijf door één centraal punt te hebben voor alle productdata en door workflows te laten werken vanuit het PIM systeem. Hierdoor voorkom je onduidelijkheid over waar data te vinden is, en hoeft er niet steeds informatie heen en weer gestuurd worden. Daarnaast is het ook duidelijk wie bezig is met welke taak.

Hoe moet je dit voor je zien?

Stel er komt een nieuw product in jouw assortiment. De eerste collega krijgt hier meteen bericht van (vanuit het PIM systeem) en gaat aan de slag. Hij verrijkt de basisinformatie met zaken als naam, kleur, lengte en breedte. Daarna geeft de collega in het PIM systeem aan dat de eerste stap klaar is. Het PIM systeem geeft dan meteen collega 2 een melding. Deze collega voegt de afbeeldingen toe… en zo gaat het verder.

Al hulp in de Fase 0

Voordat Calago een PIM implementatie uitvoert wordt er eerst een Fase 0 gestart. In deze fase wordt jouw bedrijf onderzocht, en wordt er vastgesteld wat de gang van zaken zijn. Dit gaat niet alleen om te technische zaken van een PIM, maar ook om de medewerkers die ermee aan de slag gaan. Huidige werkprocessen worden vastgelegd, maar er wordt ook gekeken naar verbeteringen. Een PIM systeem moet immers mee kunnen groeien met jouw bedrijf. Op deze wijze wordt er een goed advies afgegeven en wordt er een passend plan opgesteld.

Wil jij weten wat een PIM systeem allemaal voor jouw bedrijf kan doen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, we helpen graag!

Andere berichten