Meer overzicht
/ / / /

PIM verandert jouw bedrijf: meer overzicht

Zie jij een Product Informatie Management systeem alleen als een toevoeging of een handig hulpmiddel? Of zie jij het als iets wat verandering kan brengen in jouw hele bedrijf?

In onze ervaring weten veel mensen niet hoeveel een PIM kan betekenen in een bedrijf. Dit is zonde, want een PIM kan zorgen voor meer overzicht, werkplezier, groeimogelijkheden en omzet!

Lees verder om te zien wat een PIM allemaal bij kan dragen aan jouw bedrijf.

Meer overzicht in het PIM

Een PIM systeem geeft jou een centrale plek voor productdata van waaruit je de informatie kan verrijken en doorsturen. Dit maakt het PIM systeem tot een ideaal totaaloverzicht. In het PIM zie je alle informatie die je binnen krijgt, alle informatie die je beschikbaar hebt met de kwaliteit ervan en waar de informatie heen gaat.

Het binnenkomen van de informatie kan lopen via jouw eigen bedrijf, of kan gedeeltelijk aangestuurd worden door leveranciers. Zo kan je met een PIM systeem een leveranciersportaal aanmaken vanwaar jouw leveranciers jou informatie kunnen toereiken. Deze informatie wordt tijdens dit proces automatisch gecontroleerd op kwaliteit, en doorgestuurd naar jouw PIM.

Combineer deze productdata met jouw eigen, en je hebt een overzichtelijke opslagplaats. Hier vind je alle benodigde informatie. Zo kan je makkelijk zien hoe compleet jouw productinformatie is, en kan je het makkelijk per product (of indien van toepassing in bulk) aanpassen.

De productinformatie kan je ook in het PIM verrijken met bijvoorbeeld afbeeldingen of uitgebreide productomschrijvingen. Zo kan je altijd alles op één enkel punt vinden. Vanuit dit punt kan je alles ook verzenden naar jouw verkoopkanalen. Hierdoor is jouw informatie overal altijd compleet, kwalitatief en up-to-date.

Overzicht in het werkproces

Vanaf onze Fase 0, de onderzoeksfase voor de PIM implementatie, krijg ji al meer overzicht in de werkprocessen van jouw bedrijf. Calago kijkt in deze fase namelijk kritisch naar hoe alles verloopt, en brengt dit voor jou in kaart. Er wordt vastgesteld wat de knelpunten zijn, en wat de oorzaken hiervan zijn. Hierdoor weet je op het eind van de fase 0 precies hoe alles verloopt in jouw bedrijf, en wat je eraan kan verbeteren. Het is een nieuwe frisse blik op je processen en jouw organisatie.

Het overzicht in het werkproces kom je ook weer tegen in de PIM zelf. In het PIM kan je namelijk rollen en rechten indelen waardoor je precies weet wat er van elke collega wordt verwacht. Ook kan je bijhouden hoe ver het proces is van een taak, en bij wie het momenteel ligt.

Het begrijpen van de processen van jouw bedrijf, en hier goed op inspelen, is al heel wat waard. Een PIM is een geweldige tool om jou hierbij te helpen. Door het overzicht wat PIM geeft verspil je minder tijd aan communicatieproblemen oplossen of zoekwerk. Je weet altijd precies waar iets staat, en wie ervoor verantwoordelijk is.

Ben je benieuwd hoe een PIM systeem specifiek jouw bedrijf vooruit kan helpen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, we helpen graag!

Andere berichten