Wat voor invloed heeft de economische dip op PIM
/ /

PIM in 2023: invloed van economische veranderingen

Wat er in de toekomst gaat gebeuren is nooit zeker, maar toch zijn er al wel een aantal punten die wij kunnen benoemen over PIM in 2023. Dit zijn zaken die met de tijd steeds relevanter zijn geworden en die jou dit jaar kunnen helpen. En waar beginnen we mee? De economische dip en hoe dit effect heeft op een PIM systeem.

Geen keuzes durven maken
Het is niet raar dat veel bedrijven geen PIM systeem durven aan te schaffen in deze tijd. Zo is het niet alleen de start van het nieuwe jaar, maar is er ook nog eens een economische dip. Hierom worden beslissingen uitgesteld en wordt de kat uit de boom gekeken. Toch zouden wij er juist voor pleiten om niet in deze afwachtende sfeer mee te gaan.

Wie doen het namelijk doorgaans beter dan de volgers? Degenen die voorop gaan.

Veel bedrijven hebben in deze tijd een vertraagde operatie. De kerstdrukte is geweest en we zijn weer een nieuw jaar begonnen. Hou in gedachten dat dit niet alleen geldt voor jouw bedrijf, maar ook voor jouw concurrenten. Daarom kan jij juist nu een PIM systeem inzetten om jouw kansen in de markt te verbeteren. Terwijl veel bedrijven wachten kan jij juist je slag slaan. Een PIM systeem is dan misschien wel een grote investering, maar het levert je als bedrijf ook veel op.

De voordelen van een PIM
Een PIM systeem heeft vele voordelen voor jouw bedrijf, deze voordelen behandelen wij dan ook wekelijks in onze blogs. Een PIM is een centrale locatie voor het verzamelen, verrijken en verzenden van productinformatie. Maar dit is niet het enige wat een PIM kan!

Zo kan een PIM systeem jou ook helpen met het automatiseren van werkzaamheden. Dit geeft jouw werknemers de mogelijk om te focussen op belangrijkere taken en kan je zelfs een FTE schelen! Dit is vooral handig omdat de banenmarkt momenteel ook nogal mager is. Zo ben je namelijk minder afhankelijk van vacatures vullen.
Daarnaast wordt er bij een goede PIM implementatie een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de wensen en processen in jouw bedrijf. Dit zorgt voor een vergrote efficiëntie van deze processen en levert een systeem op wat ook in de toekomst mee kan blijven groeien met jouw bedrijf.

Heb jij al een PIM systeem? Dan is dit het moment om jouw PIM tegen het licht te houden en te kijken of je teveel of te weinig data bijhoudt. Elk beetje informatie kost namelijk extra tijd en geld, waardoor teveel data een probleem kan worden. Stel jezelf daarom altijd de vraag: Heeft de data voor jou en de klant toegevoegde waarde? Als het antwoord nee is, dan kan je deze data simpelweg schrappen en jouw processen versnellen.

Ben jij benieuwd wat een PIM systeem specifiek voor jouw bedrijf kan betekenen in 2023? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, we helpen je graag!

Andere berichten