Is productinformatie automatisch koppelen via Excel de juiste methode?

Ontvang je verschillende bestandsformaten van jouw leveranciers en wil je deze productinformatie automatisch koppelen via Excel? Dat is mogelijk, maar helaas ook tijdrovend en foutgevoelig. Calago heeft daarom voor het automatisch inlezen van productinformatie in je PIM de plug-in Horizon ontwikkeld.

Wanneer je leverancier nieuwe producten aanbiedt, wil je deze zo snel mogelijk toevoegen aan je assortiment en online zetten. Dit begint met het invoeren van de producten in je PIM-systeem. Vaak wordt dit gedaan met Excel. Een Excellijst inlezen klinkt simpel, maar dat is het vrijwel nooit. Dit komt omdat deze lijsten handmatig geschikt moeten worden gemaakt voor de import. Dit is in de praktijk vaak foutgevoelig en tijdrovend. Productinformatie automatisch koppelen via Excel is dus geen optimale methode.

Horizon stroomlijnt automatisch koppelen productinformatie

Om snel productinformatie te kunnen toevoegen en meerdere leveranciers aan een specifiek product te kunnen koppelen, heeft Calago een ‘Portal’ ontwikkeld: Calago Horizon. Deze portal maakt het mogelijk om productlijsten automatisch in een PIM-systeem in te lezen. Hierbij kan het gaan om lijsten vanuit bijvoorbeeld het ERP-systeem of om productlijsten van de leverancier in diverse bestandsformaten.

Voordelen van ‘Calago Horizon’ bij automatisch koppelen productinformatie

  • Geautomatiseerd productlijsten inlezen met branche standaarden (2BA, ETIM, EZ-base)
  • Dataconversie en validatie mogelijk op velden
  • Toevoegen van informatie van meerdere leveranciers aan je producten
  • Blijf up-to-date van de nieuwste feautures door automatische updates
  • Calago Horizon is webbased, dus overal toegankelijk

Wil je meer weten over het automatisch koppelen van productinformatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Vrijblijvend advies? Maak een afspraak

Andere berichten