Beste PIM
/ /

Hoe vind je de beste PIM oplossing?

Heb jij interesse in een PIM systeem, maar weet jij nog niet welke PIM oplossing het beste is voor jouw bedrijf? Dan is de eerste stap om niet alleen goed onderzoek doen naar de verschillende PIM partners en systemen, maar ook om jouw eigen bedrijf goed uit te pluizen.

Als jij namelijk tegen een partner zegt: “Ik wil een PIM systeem en mijn budget is 600.000,-”, dan komt hij natuurlijk aanzetten met een oplossing voor 595.000,-. Dit zal een prima oplossing zijn waarschijnlijk, maar het zal niet het meest kost besparend of meest passend zijn voor jouw bedrijf.

Daarom is een goed onderzoek belangrijk. Een PIM moet namelijk soepel lopen met jouw bedrijfsprocessen. Het moet ondersteunend zijn, en niet een extra taak om te onderhouden. Als een PIM niet goed is geïmplementeerd moet je het in korte termijn weer vervangen, omdat het simpelweg niet meegroeit met jouw bedrijf.

Een goed geïmplementeerd en gekozen PIM systeem past niet alleen bij jouw huidige situatie, maar is ook toekomstbestendig.

Hoe vind je de beste PIM oplossing?
Denk jij erover om een PIM te laten implementeren, maar ben jij nog niet helemaal zeker van wat jouw bedrijf nodig heeft? Dan kunnen onderstaande stappen je helpen om tot een beslissing te komen.

  • Stap 1: Start met het identificeren van je huidige processen en kijk waar je naar toe wilt in de toekomst, neem als uitgangspunten organisatie, mens, proces en technologie.
  • Stap 2: Bepaal de waarde van jouw productinformatie. Waar zijn besparingen of verbeteringen te realiseren? Kwantificeer dit in tijd en geld.
  • Stap 3: Zoek een gespecialiseerde partij met de juiste kennis als sparringpartner. Deze snapt wat jij nodig hebt en je verder kan helpen.
  • Stap 4: Nu je de basis goed hebt staan is het zaak om deze te onderhouden en verder te verbeteren. Daarvoor kun je gebruikmaken van de cyclus: Plan – do – act – check.

Wil je persoonlijk advies voor welk PIM systeem het best geschikt is voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, we helpen je graag!

Andere berichten