Security en versie updates
/ /

Heeft jouw PIM gebreken? – Security en versie updates

Bij Calago komen wij steeds vaker bedrijven tegen die problemen hebben met hun huidige PIM systeem. Deze problemen kunnen ontstaan door het gekozen PIM systeem, de implementatie of door nalatigheid. Gelukkig is er altijd iets wat je kan doen om jouw bedrijf weer op de rails te krijgen. Maar dit kan wel een vervanging, of grote aanpassing, van jouw huidige PIM systeem betekenen.

Natuurlijk willen wij dat er zoveel mogelijk uit een PIM systeem gehaald wordt, en daarom voorzien wij jou graag van advies over het implementeren en onderhouden van een PIM. Waardoor kan het mis gaan, en waar moet je op letten?

Een gebrekkige PIM
Dat het PIM systeem in de huidige situatie niet werkt, betekent niet dat het nooit bruikbaar is geweest. Soms het zo dat het PIM systeem ooit wel toereikend was, maar dat het met de tijd minder passend is geworden voor jouw bedrijf. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

  • het kiezen van een verkeerd PIM systeem
  • het implementeren van een PIM systeem zonder toekomstperspectief
  • het niet onderhouden van het PIM systeem

Nu behandelen wij de derde oorzaak. Het is namelijk altijd belangrijk om jouw PIM systeem goed te onderhouden. Helaas worden hier niet altijd vooraf afspraken over gemaakt, waardoor het snel wordt vergeten en verwaarloosd. Hierdoor mist jouw bedrijf cruciale updates en is de beveiliging van jouw productinformatie niet verzekerd.

In een aantal gevallen hebben wij zelfs gezien dat er door geïmplementeerd maatwerk geen mogelijkheid was tot het doorvoeren van updates. Dit hoeft geen ramp te zijn, maar het kan wel nare gevolgen hebben.

Het belang van security en versie updates
Security, ofwel de beveiliging, van jouw PIM systeem kan niet simpelweg voor jarenlang goed blijven. Dit komt omdat hackers steeds beter de oudere systemen leren kennen en kunnen misbruiken. Hierom wordt beveiliging eigenlijk altijd meegenomen in updates. Dit zie je bijvoorbeeld ook terug bij de updates voor jouw smartphone of computer.

De kans op gehackt worden blijft klein, maar het kan iedereen gebeuren. Zo werd in eind 2021 Mediamarkt slachtoffer van een ransomware-aanval. Dit kostte ze niet alleen omzet, maar ook twee weken vol met onderhandelingen met de cybercriminelen over een eventuele betaling. Dit wil jij natuurlijk koste wat het kost voorkomen.

Natuurlijk zijn updates er niet alleen voor veiligheid, zo zijn er ook veel andere zaken die jij zou kunnen mislopen. Denk hierbij aan nieuwe features die de efficiëntie van jouw processen kan verhogen, de kwaliteit van jouw content verbeteren of die bestaande bugs fixen. Het kan dus zijn dat jij problemen met het PIM systeem ervaart, die allang zijn gefixt in een gemiste update.

Hierom adviseren wij om altijd strakke afspraken te maken met je implementatiepartner / dienstverlener over de toekomst van het PIM systeem.

Wil je hier meer over weten, of ben je benieuwd naar de hulp die Calago hierbij kan bieden? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, we voorzien je graag van advies!

Andere berichten