Automatisch productinformatie inlezen in je PIM-systeem?

Ontvang jij verschillende bestandsformaten van jouw leveranciers? Via XML, Excel, 2BA, ETIM, EZ-Base of anders? Wil jij deze productinformatie automatisch inlezen? Hiervoor hebben wij Calago Horizon ontwikkeld.

Veel tijd en geld kwijt met het handmatig voorbereiden voordat je bruikbare productinformatie kan inlezen? Dan hebben wij de oplossing.

Wanneer je leverancier nieuwe producten aanbiedt, wil je deze zo snel mogelijk toevoegen aan je assortiment en online zetten. Dit begint met het invoeren van de producten in je PIM-systeem. Dit is in de praktijk vaak foutgevoelig en tijdrovend.

Is Excel de oplossing?

Vaak wordt dit gedaan middels Excel. Een Excellijst inlezen klinkt simpel maar dat is het vrijwel nooit. Dit komt omdat deze lijsten handmatig geschikt moeten worden gemaakt voor de import. Deze handeling kost onnodig veel tijd.

Hoe kan dat sneller en eenvoudiger? 

Om snel productinformatie te kunnen toevoegen en meerdere leveranciers aan een specifiek product te kunnen koppelen, heeft Calago een ‘Portal’ ontwikkelt: Calago Horizon.

Deze portal maakt het mogelijk om productlijsten automatisch in het PIM-systeem te lezen. Hierbij kan het gaan om lijsten vanuit bijvoorbeeld het ERP-systeem of om productlijsten van de leverancier.

De voordelen van ‘Calago Horizon’

  • Geautomatiseerd productlijsten inlezen met branche standaarden (2BA, ETIM, EZ-base)
  • Dataconversie en validatie mogelijk op velden
  • Toevoegen van informatie van meerdere leveranciers aan je producten
  • Blijf up-to-date van de nieuwste feautures door automatische updates
  • Calago Horizon is webbased, dus overal toegankelijk

Ready voor ETIM of 2BA? Lees meer over 2BA in onze volgende blog.

Andere berichten