B2B platform

Maak het verschil met de juiste customer experience!

“Shopware biedt jouw klanten een unieke online winkelervaring”

Speel effectief in op de behoeften van je klant via Shopware, onze E-commerce oplossing voor B2B. Voorbereid op de toekomst dankzij de up to date features en door het open source systeem naar wens aan te passen en te koppelen met vele systemen. Shopware biedt jouw klanten een unieke online winkelervaring in een tijd waarin ‘service’ een commodity geworden is. De features binnen Shopware spelen in op het emotionele component en zo vergroot je de betrokkenheid bij je klanten.

Bezorg je klanten ook op jouw website een goede klantervaring

Waarom Shopware
Functionaliteiten Shopware
Extra standaard functionaliteiten
Shopware 6

Shopware, het meest gebruikte E-commerce platform in Duitsland!

Shopware is een open source CMS systeem waarbij altijd wordt uitgegaan van de gebruikers! Hierdoor is het systeem zeer gebruikersvriendelijk en hoef je geen developer te zijn om het te begrijpen.

Bij de ontwikkeling van Shopware wordt altijd uitgegaan van API-first gedachte. In de huidige tijd moet een CMS systeem aan diverse andere software gekoppeld worden, denk hierbij aan systemen zoals ERP, PIM, WMS, POS etc. 
Daarom geloven wij ook in API-first gedachte omdat dit ten goede komt aan de gebruiker. In de marketplace van Shopware zijn al ruim 3.500 plugins beschikbaar.  

Mede dankzij deze specifieke opbouw van het platform is een webshop dus snel online gezet die voldoet aan huidige wensen en behoeften van de gebruiker.  

 

De enterprise versie van Shopware biedt je vele standaard functionaliteiten Shopping Worlds!

Shopping Worlds
Shopping Worlds is ontworpen om je te helpen jouw klanten op een emotioneel niveau te bereiken en hun koopwens aan te wakkeren. Shopping Worlds heeft verschillende gratis functies om uit te kiezen. Met deze plug-in werk je eenvoudiger dan ooit en het biedt een aanzienlijk concurrentievoordeel. Deze pre-sets zijn netjes ingepakt met voorgedefinieerde afbeeldingen en tekstfragmenten, die je afzonderlijk kunt aanpassen. Alle afbeeldingen in de pre-sets zijn licentievrij en daarom beschikbaar voor jouw webwinkel zonder enige kosten.

Storytelling
Niets kan tippen aan een goed verhaal. Storytelling stuurt klanten door gepersonaliseerde reizen in jouw online webshop. Door betrokkenheid op een persoonlijk niveau gaan klanten individuele banden met jouw merk ontwikkelen. Gemodelleerd naar de ervaring van een fysieke winkel draagt storytelling de emotionele impact over van het ontdekken van dat ‘perfecte product’ naar een online scenario. Deze functie brengt de presentatie van jouw producten naar een hoger niveau. Met gepersonaliseerde feedback van jouw klanten worden items niet alleen gepresenteerd, maar ook afgestemd op de context van hun ontdekking, stemmingen en waarden.

B2B suite
De B2B suite van Shopware biedt jou de perfecte mogelijkheid om effectief in te spelen op de behoeftes van je klant. Ook in de B2B markt willen klanten online bestellingen doen. De B2B Suite biedt een uitgebreid optiepakket gericht op de B2B klanten van jouw onderneming:

 1. Hanteer specifieke prijzen voor verschillende klanten.
 2. Door middel van rollen en rechten geeft je jouw klanten de mogelijkheid om een workflow te creëren voor het bestel/orderproces.
 3. Snel en effectief bestellen door automatische aanvulling en zoeksuggesties.
 4. Dankzij de opbouw van Shopware is je webshop binnen no time online.
 5. Ook voor de B2C markt is Shopware uitermate geschikt.

Ervaar het gebruikersgemak!

Flexibiliteit
Door een groot scala aan functies en features is het platform zeer flexibel en aan te sluiten op jouw bedrijf.

Responsiveness 
Alle afbeeldingen en teksten worden automatisch gereed gemaakt voor de diverse devices. Waarbij je zelf ook kunt instellen wat en hoe de content wordt getoond. 

Gebruiksvriendelijke interface
Door de vriendelijke gebruikersinterface van het Shopware platform kun je zelf gemakkelijk aanpassingen doen aan jouw webshop.

Drag & drop
Er zijn geen regels of beperkingen binnen een Shopping World raster. Je kunt elk element vergroten of verkleinen, definiëren, willekeurig combineren en verschuiven door eenvoudig te slepen en te plaatsen.

Het is geen nieuws meer dat het sterk groeiende Shopware komt met een nieuwe versie van haar E-commerce platform, Shopware 6. Donderdag 23 mei 2019 werd dit op de Community day 2019 aangekondigd. In december 2019 wordt de eerste versie 6.1 beschikbaar gesteld.

De mening die wij met Shopware delen is dat handel moet plaatsvinden waar mensen zijn; onafhankelijk van plaats, tijd en eindapparaat. In navolging van de API-first benadering biedt Shopware 6 gebruikers de technologische basis om op verschillende kanalen en apparaten actief te zijn en een aparte strategieën op te stellen.

Ondanks deze verschillende kanalen moet het voor de gebruiker eenvoudig zijn deze verkoopkanalen te bedienen. In Shopware 6 heb je de mogelijkheid om elk verkoopkanaal te bedienen vanuit één oplossing.

Techniek

Op technisch vlak is het Shopware 6 vormgegeven met de insteek; meer flexibiliteit, minder complexiteit. Shopware 5 kenmerkte zichzelf al vanwege haar gebruiksvriendelijke interface. Maar door de headless benadering van het nieuwe platform wordt het nu ook héél eenvoudig andere systemen aan te sluiten op de webshop. Denk hierbij aan apps en sociale media verkoop, zoals Facebookshopping.

Shopware 5

Het gebruik van Shopware 5 blijft gewoon mogelijk. Ook na de release van Shopware 6 zal Shopware 5 nog vijf jaar verder worden ontwikkeld en ondersteund. Regelmatige releases zijn gepland tot midden 2021, bug fixes tot midden 2023 en beveiligingsupdates tot 2024.

Overstappen

Shopware 6 is een volledig nieuw platform. Dat betekent dat overstappen van Shopware 5 niet met één muisklik is gebeurd. Shopware maakt de overstap eenvoudiger door middel van een eigen tool. Met deze migratietool wordt de data uit de Shopware 5 shop onttrokken, gestructureerd en vervolgens ingeladen in de Shopware 6 shop. Meer over de migratie vind je op de website van Shopware.

Uitgelichte features

 • VerkoopkanalenOf het nu een klassieke online shop, een sociaal mediaplatform, een marktplaats of een POS is, met Shopware 6 kun je elk verkoopkanaal centraal beheren vanuit één oplossing.
 • Rules builder Met de rule builder kunt je flexibele regels maken om prijzen, verzendkosten of inhoud aan te passen voor je personeel.
 • Shopping experience De feature Shopping experience geeft je de mogelijkheid om je klanten een uniforme winkelervaring te bieden over alle kanalen, ongeacht de inhoud of het device.
 • AdministratieShopware 6 heeft ook verbeteringen doorgevoerd in de administratie omgeving. Deze omgeving vermijdt complexiteit en kent een minimale leercurve.
 • Productvarianten Productvarianten beheren is nog nooit zo eenvoudig geweest. Elke denkbare eigenschap kan op één plaats worden gecatalogiseerd en onderhouden.
 • Eenvoudig content en commercie Shopware 6 biedt de mogelijkheid om voor het opslaan van digitale media. Ontworpen om uw dagelijkse workflow te vergemakkelijken.
 • InternationaliseringMet Shopware 6 probeert Shopware te zorgen dat het aantal hindernissen dat optreedt bij internationalisering zo laag mogelijk blijft. Functies waaronder:

 

 1. Voorbereid op verschillende juridische situaties in verschillende landen;
 2. Multi-valuta mogelijkheden;
 3. Op regels gebaseerde prijzen en betalingsconfiguraties;
 4. Landspecifieke verkoopkanalen;
 5. Configureerbare belastingverrekening.

Ben je benieuwd wat Calago voor jullie kan betekenen?

Milan van der Veen

Sales Manager

06 - 3027 4557
Milan van der Veen

Deze groothandels hebben hun digitale handelsproces op orde

'' Klanten vertelden mij: De expertise op het gebied van PIM-systemen in combinatie met Shopware waren precies wat we zochten''.

Erik Odink

Actueel bij Calago

14 May
Whitepaper

Calago Horizon

23 Mar
Blog

Calago volgens… Tuindeco

In zes stappen naar het systeem dat past bij jouw groothandel

PIM Selectie
Download whitepaper

Help mij groeien

Industrieweg 12, 7944 HS Meppel

KVK: 04066840
BTW: NL815225647B01
© 2021 Calago®