Verbeteren met PIM: Automatisering en eigenaarschap

Waar ooit een technische genie nodig was voor goede productdata, is met een PIM systeem iedereen in staat om de data te onderhouden. Een PIM begeleid je in het proces van kwalitatieve data, is toegankelijk en maakt alle processen duidelijker en eenvoudiger. Zo creëer je een goede workflow en ketenwerking voor optimale efficiëntie in jouw bedrijf!

Overzicht en processen

Een PIM geeft jou inzicht in het proces van artikel creatie en verrijking. Met een overzicht als deze zie je sneller waar gaten in de datakwaliteit zitten. Daarnaast kan je met een PIM ook een deel van het proces automatiseren. Zo hoef je bepaalde zaken maar één keer te bedenken, zoals simpelweg het feit dat een bankstel altijd het kenmerk kleur moet hebben, en daarna wordt het geautomatiseerd.

In elk bedrijf die met producten werkt zijn standaard processen betreffende productinformatie management. Een PIM systeem vereenvoudigt deze processen en verleent gebruikers eigenaarschap over stappen in dit proces.

Eigenaarschap

De definitie voor eigenaarschap houdt in dat je verantwoordelijkheid neemt voor bepaalde zaken. Jíj zorgt ervoor dat een bepaalde taak afgerond wordt, en speelt het dan door naar een andere collega indien nodig. Als dit diligent wordt onderhouden dan loopt een proces door. Iedereen rond de taken af en geeft het door aan de volgende persoon. Normaliter kunnen hier wel eens kinken in de kabel ontstaan. Communicatie is dan onduidelijk, of het proces is niet inzichtelijk. Mensen weten niet wanneer een taak klaar is, of wie het volgende deel ervan behoort op te pakken.

Met behulp van een PIM systeem wordt dit duidelijk en inzichtelijk. Met de PIM implementatie onderzoeken, beschrijven en optimaliseren wij de processen binnen jouw bedrijf. In het PIM systeem kan dit daarna worden beheerd. Taken kunnen binnen het systeem aan elkaar doorgegeven worden, er is hierbij geen extra mailing of ander contact vereist. Daarnaast kan er op ieder moment gecheckt worden bij wie het proces op dat moment ligt. Zo kan je werknemers wijzen op (of vragen naar) hun taken en ben je nooit de draad kwijt.

Wil je nog meer weten over automatisering en/of eigenaarschap in een PIM systeem? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek, we helpen graag!

Andere berichten